Chateau de la Foltiere (F), Met 15 schitterende tuinen
Beoordeling: 4
bretagne

Chateau de la Foltiere (F)

Met 15 schitterende tuinen

Een bijzondere plek in Bretagne dat zich op de weg naar de Mont St.Michel en dicht tegen de middeleeuwse stad Fougères bevindt. Het is gelegen in een van de mooiste landschapsparken van Frankrijk (20 ha): Parc Floral de Haute Bretagne met 15 tuinen. Een must voor tuinliefhebbers.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 55,-

In Hoog-Bretagne, op 50 kilometer ten zuiden van de Mont St-Michel, niet ver van de historische stad Fougères, staat midden in een prachtig bloemenpark het kasteel.

Indeling
Het kasteel telt 5 ruime en comfortabele kamers en een suite, met badkamer en een dubbel bed. De kamers, die allemaal de naam dragen van een bekende Franse schilder, zijn uniek ingericht en kijken uit op het 20 hectare grote bloemenpark dat het hotel omringt. De kamers op de eerste verdieping bereikt u via een statige kasteeltrap. Rozen, irissen, rhododendrons en zelfs bloemen uit de Himalaya, ....al naar gelang het jaargetijde, kunt u al deze verschillende bloemen in al hun pracht bewonderen in het Parc Floral. U ontdekt er ook mediterraanse, oosterse en andere themahoekjes. Wie door het park wandelt, geeft niet alleen zijn ogen, maar ook zijn neus de kost.

In en om het kasteel
Privé-salon, theesalon, bezoek aan de tuinen, tennis, vissen, kanovaren, wandelen. Op 500 meter afstand van het kasteel ligt een prachtige golfbaan (9-holes).

U kunt op het kasteel niet dineren. Het ontbijt wordt in de prachtige salon geserveerd.

Omgeving
De middeleeuwse stad Fougères, met zijn kasteel, kerken en andere historische gebouwen, ligt op 10 kilometer van het kasteel. Dit is zeker uw bezoek waard. 
Op 50 kilometer ten noorden van het bloemenpark staat één van de meest prestigieuze bouwwerken uit de Middeleeuwen: de Mont-Saint-Michel. Dit is de best bezochte locatie van Frankrijk, en uiteraard zeer indrukwekkend. 

Het park is van 1 maart tot en met 15 november geopend. Kijk voor de openingstijden bij de ingang van het park.

Aankomst en vertrek: u arriveert aan het einde van de middag en u vertrekt voor het einde van de ochtend.

 

Onze tarieven

Foltiere Renoir a.jpg
1 nacht of meer

Overnachten in een kasteelsuite of kasteelkamer

Genieten in een van de twee prachtige kamers van het kasteel met uitzicht op het Parc Floral. Met gratis toegang tot maar liefst 15 tuinen.
55,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?