Blog

Concept Kasteelovernachtingen

Al sinds 2005 biedt Anne een uniek aanbod van kastelen en landhuizen met een wisselend, en altijd bijzonder karakter. Het is een plezier om in een kasteel te overnachten.

Wie of wat is Kasteelovernachtingen

Het concept van Kasteelovernachtingen.nl is in februari 2005 ontwikkeld door Anne, vanuit haar passie voor kastelen en liefde voor Frankrijk. Inmiddels is de website een gerenommeerde professionele verzamelplaats waar gasten unieke vakanties op bijzondere locaties in Europa boeken. De website functioneert als intermediair tussen vraag en aanbod en is geen reisbureau. Anne kunt u zien als een bijzondere reisconsultant, een tripadvisor die u nergens anders zult vinden (hoewel men haar veelvuldig poogt te kopiëren). Laat u door haar adviseren en inspireren. Boeken via Kasteelovernachtingen.nl betekent dat u verzekerd bent van een bijzondere vakantie.

De keuze van Anne

Anne maakt meerdere malen per jaar reizen langs de kastelen en landhuizen en staat rechtstreeks in contact met de kasteeleigenaren die met haar een contract hebben afgesloten. Het merendeel van de eigenaren kent ze persoonlijk. De locaties op Kasteelovernachtingen.nl staan bekend om hun goede service en hoge kwaliteit. Geen bewerkte foto's, maar echte locaties met echte mensen. En bovenal eigenaren met een persoonlijke benadering en passie. Veel websites claimen dat ze de locaties hebben bezocht en geinspecteerd. Veelal gebeurt dit helemaal niet of uitlsuitend met een 'technisch'  oog. Dit heeft natuurlijk niets te maken met de sfeer die ergens hangt. Dat is voor Kasteelovernachtingen.nl juist heel belangrijk, zo niet het belangrijkste. En die sfeer kunt je niet meten, die moet je voelen. Anne is heel uitgesproken in haar keuzes en ze verblijft dat ook vaak lang en intensief op een locatie. Pas dan kun je volgens haar echt een locatie beoordelen en het gevoel later aan toekomstige gasten overbrengen. Hierdoor is Kastelen à la carte (rondreis langs kastelen) inmiddels ook een groot succes, omdat de perfecte persoonlijke match gemaakt kan worden. Geen grootste gemene deler of een standaard reizenpakket, maar een op maat gemaakte reis, passend bij uw wensen en persoonlijkheid! Laat u dus door Anne adviseren omdat u niet op grond van mooie plaatjes alleen kunt beslissen.

Meer over de locaties

Veel van de kastelen en landhuizen werken met het principe van chambres d'hôte (ook wel bekend als bed & breakfast). Dit is geen hotel maar een privélocatie. Er zijn maximaal 5 kamers in het huis en er mogen maximaal 15 personen logeren. Soms bevinden zich ook nog gites (vakantiehuisjes) op het landgoed. In dat geval mogen er meer gasten zijn. In Belgie gelden hiervoor afwijkende regels. Kasteelovernachtingen.nl boekt steeds de beste kamers op basis van beschikbaarheid. Wilt u meer details weten, kijkt u dan goed naar de kenmerken en faciliteiten van de desbetreffende locatie.

Table d'hôte

Indien er een table d'hôte (gast aan tafel met dagmenu) aanwezig is dineert u met andere gasten aan dezelfde tafel (officiële richtlijn voor table d'hôte) of aan gescheiden tafels (dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker). Het menu is meestal een 'menu du jour', waarbij u eet wat de pot schaft. Op sommige locaties heeft men echter een restaurant geopend, dan is er uiteraard wel een uitgebreide menukaart. Het is niet toegestaan om eigen drank of eten te nuttigen op de kamer, het terras of in de salons of eetkamer(s) van het kasteel of landhuis.

 

Gastheer en gastvrouw

U verblijft in het privéhuis van zeer professionele gastheren en gastvrouwen. Dit leidt tot een hele andere beleving van uw vakantie. De kleinschaligheid van het kasteel of landhuis draagt hier ook aan bij. Onze gasten laten ons regelmatig weten dit concept als zeer bijzonder en plezierig te ervaren. Op dergelijke locaties is men niet gehaast, men houdt van een goed gesprek en een goed glas wijn. U arriveert hier aan het einde van de middag (na 16.00ur) om 's avonds rustig van het diner te kunnen genieten. Wij raden altijd aan om minimaal 2 nachten te verblijven om optimaal te kunnen genieten. Vaak moet u even 'wennen' aan deze bijzondere plek.

 

Anders dan u gewend bent

Houdt u er rekening mee dat u in een chambres d'hotes geen 'hotelservice'  krijgt. Er is niet altijd de mogelijkheid om met credit card of pinpas te betalen, er is meestal geen bar, er is niet altijd televisie op de kamer, geen kinderoppas of vertier voor kinderen. Er geldt geen gouden regel voor, maar weest u niet verrast over het ontbreken van deze service op locaties. Dit hoort gewoon bij het concept. Iedere locatie doet het op zijn eigen unieke manier. Respecteert u dit en geniet er vooral van. Een goed gesprek met andere gasten is wat ons betreft veel belangrijker.

 

Kasteelhotel

Wij bieden ook overnachtingen aan in kasteelhotels. Dit zijn eveneens bijzondere accommodaties, maar met het karakter en alle faciliteiten van een hotel. In een kasteelhotel ontvangt u uiteraard wel de hotelservice zoals hierboven beschreven. Deze kasteelhotels bieden wij deels zelf aan en deels via onze webpartners. Bij iedere locatie staat aangegeven wat voor type locatie het is. Leest u dit altijd, het is belangrijk om te weten waar u verblijft, zodat u weet wat u wel en niet kunt verwachten.

 

Kwaliteit van uw vakantiebeleving

Bij Kasteelovernachtingen.nl draait het om kwaliteit en genieten. Wij bieden exclusieve arrangementen aan met vele gratis extra's, speciaal voor gasten van Kasteelovernachtingen.nl! Deze krijgt u uitsluitend wanneer u via ons boekt. Wij werken op basis van beschikbaarheid, de aanvraag wordt razendsnel afgehandeld, het voordeel is dat u in de beste kamers zult overnachten. Bij ons krijgt u de namelijk de mooiste kamers. U betaalt rechtstreeks aan de eigenaren van de kastelen en nooit aan ons. U loopt hierdoor dus geen financieel risico met onze organisatie. Redenen genoeg om te boeken via Kasteelovernachtingen.nl Onze gasten hebben een streepje voor en dat is belangrijk voor uw vakantiebeleving.

Bedrijfsgegevens

Anne woont sinds 2008 in Frankrijk en heeft haar bedrijf meeverhuisd. Kasteelovernachtingen.nl is een geregistreerde handelsnaam. 
Het bedrijf is geregistreerd bij de Franse Kamer van Koophandel.

Kijk hier voor het uitgebreide aanbod van Kasteelovernachtingen.nl