WAT U MOET WETEN

Voorwaarden

Leest u alstublieft, alvorens u definitief een reservering op onze website gaat maken, eerst onderstaande voorwaarden zorgvuldig door. Indien u een reservering maakt op onze website, dan gaat u akkoord met onze voorwaarden alsmede de voorwaarden van de locatie waar u boekt. Kunt u zich niet vinden in deze voorwaarden, dan adviseren wij u om geen reservering via onze website te maken. Onze voorwaarden wijken af van die van andere organisaties, omdat wij een eigen werkwijze hanteren. Onze locaties zijn vaak kleinschalig en ook zij hanteren vaak afwijkende voorwaarden.

Wij zijn een uiterst betrouwbare en zorgvuldige intermediair met een uitstekende reputatie. Wij werken reeds jaren en zeer succesvol op internet. Uw boeking is bij ons in goede handen.

PRIVACYBELEID
Kasteelovernachtingen gaat zorgvuldig om met de privacy van alle gebruikers van de site en behandelt de persoonsgegevens vertrouwelijk. Wanneer u op onze site boekt, gebruiken wij uw gegevens uitsluitend voor u boeking. Uw gegevens worden wel aan het desbetreffende kasteel doorgegeven. Kasteelovernachtingen is niet verantwoordelijk voor het gebruik van deze gegevens door onze contractanten.    

ONZE VOORWAARDEN
REGISTREREN
Om een reservering te maken dient u zich eerst te registeren, ofwel aan te melden. Deze registratie vindt plaats tijdens het reserveringsproces. U ontvangt vervolgens een e-mail met uw inloggegevens. Deze kunt u desgewenst zelf veranderen. Laat uw computer deze gegevens opslaan en gebruik deze inloggegevens bij uw volgende reservering. Dit vergemakkelijkt en versnelt het reserveringsproces. 

E-MAIL
Geeft u alstublieft geen foutief e-mailadres op, want dan kunnen wij helaas niet met u communiceren.
Vult u alles zo zorgvuldig mogelijk in. Wij ondervinden helaas veel hinder van hotmailadressen of foutief ingevulde e-mailadressen.

RESERVERINGEN
Uw reserveringsaanvraag is op basis van beschikbaarheid. Deze beschikbaarheid wordt binnen korte tijd aan u doorgegeven. Indien de locatie beschikbaar is, wordt de beschikbaarheid automatisch aan u bevestigd en is de boeking definitief gemaakt. U ontvangt hierna een officiële reserveringsbevestiging van de locatie of onze webpartner. Zonder deze bevestiging is er GEEN sprake van een reservering en kunt u geen aanspraak maken op een kamer of op het arrangement of reis. Deze bevestiging dient u binnen 4 werkdagen te ontvangen. Indien dit niet het geval is, kunt u ons op de 5e dag een e-mail sturen. Wij dragen vervolgens alsnog zorg voor de bevestiging. Wacht met het boeken van een vlucht, treinreis of vervolgvakantie tot u de bevestiging ontvangen hebt.

Maakt u alstublieft niet meer dan 1 reservering tegelijk voor dezelfde datum of locatie. U ontvangt zeer spoedig bericht van ons over de beschikbaarheid. Indien de locatie niet beschikbaar is, is een volgende reservering met behulp van uw inloggegevens zo gemaakt.
 
De reservering zelf is een transactie tussen u, de reserverende partij, en de locatie/contractant. Kasteelovernachtingen bemiddelt uitsluitend tussen genoemde partijen en is geen onderdeel van de transactie.

Aan reserveringsaanvragen en bevestiging van beschikbaarheid van ons kunnen geen rechten worden ontleend. De locatiehouders behouden zich het recht voor om reserveringen te weigeren.  

VERZEKERINGEN
Kasteelovernachtingen is NIET aangesloten bij de ANVR of SGR. Dit is ook niet noodzakelijk, aangezien u niet aan ons betaalt maar rechtstreeks aan de locatie. M.a.w. wanneer Kasteelovernachtingen.nl onverwachts zou ophouden te bestaan (om welke reden dan ook), dan heeft dit geen enkele invloed op uw reservering. U sluit immers via ons een overeenkomst met onze locaties. Wij monitoren uw boeking echter zeer nauwlettend van begin tot eind. Wij doen dit omdat wij een één-op-één relatie met onze contractanten hebben. Andere websites hebben dit voordeel niet.

ANNULEREN
Annuleren van uw zijde
Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd kan de locatie annuleringskosten bij u in rekening brengen. Elke locatie op onze website heeft zijn eigen annuleringsvoorwaarden. Soms staan deze al op onze website vermeld. Zorgt u ervoor dat u in het bezit bent van deze voorwaarden. Wij adviseren u om voor iedere reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Veelal worden de betalingsvoorwaarden en annuleringsvoorwaarden meegestuurd met de boekingsbevestiging. Indien dit niet het geval is, kunt u ze altijd bij de locatie zelf opvragen.

Annuleren doet u als volgt: u informeert zelf de locatie over uw annulering en stuurt ons hiervan een cc. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het wel/niet annuleren van uw boeking. Gelieve dit zorgvuldig te doen en de locatie en ons dus hierover te informeren.

Annuleringen van de zijde van de locatie
Kasteelovernachtingen werkt met talloze bedrijven, van zeer klein tot groot, van eenmanszaak tot BV's en NV's.
Kasteelovernachtingen kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor gevallen waarbij als gevolg van overmacht, calamiteiten, faillissement, brand of anderszins situaties, uw reservering van de zijde van de locatie geannuleerd wordt. U bent een overeenkomst aangegaan met de locatiehouder en niet met ons. U dient in dergelijke gevallen zelf de locatiehouder aansprakelijk te stellen. Wij vergoeden in dergelijke situaties uw aanbetaling of verblijfskosten niet. Onze contractanten zijn middels hun contract met Kasteelovernachtingen.nl gehouden aan retourbetaling van uw boekingssom in het geval zij de boeking om welke reden dan ook annuleren. Wij zullen in conflictsituaties een bemiddelende rol spelen.

AANSPRAKELIJKHEID
Kasteelovernachtingen doet haar uiterest best om alle informatie zo nauwkeurig en foutloos weer te geven op de website. Kasteelovernachtingen kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van schade (direct/indirect) die volgt uit het gebruik of het niet kunnen gebruiken van deze website. Kasteelovernachtingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze website en eventueel onjuiste informatie op deze website. Indien er onverhoopt onjuiste prijzen worden vermeld dan geldt ALTIJD de prijs die de locatiehouder voert.

Kasteelovernachtingen kan NOOIT aansprakelijk worden gesteld voor de diensten en/of financiële afhandeling van onze locatiehouders. Wij zijn zeer selectief in onze keuze van contractanten en houden zeer goede controle op onze locaties en bezoeken deze ook regelmatig. Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over uw verblijf in een van onze locaties, dan dient u dit TER PLAATSE direct kenbaar te maken. De locatiehouders doen hun uiterste best om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. In geval van een klacht dient u zich ter plaatse aan de locatiehouder te richten. Indien u een klacht over de locatie heeft en u heeft deze niet ter plaatse gemeld, dan kunt u dit nog tot uiterlijk 10 dagen na uw verblijf bij de locatiehouder indienen. Uiteraard zullen wij hierin desgewenst bemiddelen. Onze webpartners, anders dan onze contractanten, zijn zelf geheel verantwoordelijk voor de door hen via onze website aangeboden locaties en reizen.

Kasteelovernachtingen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen die ontstaan wanneer u geen bevestiging per e-mail ontvangt. E-mail is niet altijd een betrouwbaar medium gebleken. Met name hotmailadressen veroorzaken de nodige problemen. Veel mail verdwijnt in spamboxen. Laat u tijdig (binnen 4 dagen) weten wanneer u geen bevestiging ontvangt. 

KASTEELREIZEN
Indien wij voor u een kasteelreis op maat samenstellen, zijn wij niet verantwoordelijk voor het verloop van uw reis. U reist met eigen vervoer en sluit hiervoor zelf de benodigde verzekeringen af. Voor uw verblijf op de locaties is de locatiehouder verantwoordelijk.

PROBLEMEN MET INTERNET
Wij zijn een internetbedrijf en geheel afhankelijk van het functioneren van ieders computer, anti-virusprogramma, firewall, instellingen etc.. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen die voortkomen door het niet ontvangen van e-mails van ons of van onze locatiehouders. Wij betreuren het wanneer mailtjes niet aankomen.

ROUTES
Kasteelovernachtingen kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gevolgen die ontstaan door fouten in routebeschrijvingen (op onze website of van derden) of aanduidingen op digitale landkaarten op onze website alsmede fouten in coördinaten van GPS systemen.

EXTERNE LINKS
Deze website bevat links naar websites van derden. Kasteelovernachtingen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze websites.  

TARIEVEN
De tarieven op onze website zijn geldig voor een kalenderjaar (januari – december). Boekt u voor het volgende jaar, dan kan er sprake zijn van een prijsstijging. De nieuwe tarieven staan rond eind december/begin januari van het nieuwe jaar op de website, voor die tijd wordt de nieuwe prijs aan u bevestigd bij de reservering. Mocht er onverhoopt in de loop van het nieuwe jaar toch nog een oude prijs vermeld staan, dan geldt altijd de nieuwe prijs.

Voor een aantal locaties hanteren we ‘VANAF’ prijzen (afhankelijk van de seizoenen). Let u er alstublieft op dat u het juiste tarief berekent voor uw reservering. Ons systeem geeft geen totaalbedrag noch het bedrag gerelateerd aan het seizoen. De prijzen zijn, tenzij anders vermeld, per persoon en op basis van eigen vervoer. Alle prijzen staan in het arrangement vermeld. Er worden dus nooit extra kosten berekend (behalve eventuele toeristenbelasting). De locatie zal het totaalbedrag aan u communiceren. Indien wij een foutieve prijs vermelden, dan geldt altijd de prijs van de locatie. Wij doen onze uiterste best om geen fouten te maken.  

Wij hanteren scherpe prijzen en bieden veelal exclusieve arrangementen met veel gratis extra's voor gasten van Kasteelovernachtingen.nl

RESERVERINGSKOSTEN

Wij berekenen, tenzij anders wordt vermeld, geen reserveringskosten. Voor kastelenreizen à la carte en hulp bij het maken van uw boekingen berekenen wij wel reserveringskosten. Deze kosten staan vermeld onder de desbetreffende rubriek.

TOERISTEN- OF VERBLIJFSBELASTING
Wij vermelden niet altijd de toeristen- of verblijfsbelasting. U dient deze echter wel altijd af te rekenen indien een locatie deze in rekening brengt (wettelijke verplichting). De locatie zal de kosten hiervoor in zijn/haar bevestiging of op zijn/haar factuur vermelden. Het gaat hier om relatief lage bedragen.

BETALINGEN
De reissom dient altijd aan de locatie zelf te worden voldaan, vooraf danwel ter plaatse echter nooit aan Kasteelovernachtingen. Veelal wordt om een (aan)betaling gevraagd of om uw credit card gegevens. Soms betreft de aanbetaling het volledige bedrag.

De locatiehouder van een kasteel zal u, samen met de bevestiging van de reservering, om een (aan)betaling vragen. Vaak zijn dit locaties in het buitenland. Met behulp van hun IBAN en BIC nummer kunt u vanaf uw privérekening zonder verdere kosten internationaal overboeken (SEPA). Indien u het restant ter plaatse dient te voldoen, houdt u er dan rekening mee dat veel locaties geen pin- of creditcard automaat hebben. U dient in dergelijke gevallen voldoende cash geld bij u te hebben.   

RECHTEN
Alle rechten voorbehouden. De afbeeldingen, logo's, teksten en informatie op onze website (www.kasteelovernachtingen.nl) zijn beschermd door het auteursrecht. Niets van deze website mag worden gereproduceerd, zonder de schriftelijke toestemming aan de webredactie van Kasteelovernachtingen ®. Kasteelovernachtingen is een geregistreerd handelsmerk. Gebruik door derden is niet toegestaan.

COOKIES
Onze website werkt met cookies, zonder cookies zouden we geen reserveringssysteem kunnen hanteren.

Wijzigingen van deze voorwaarden
Kasteelovernachtingen behoudt zich het recht voor de leveringsvoorwaarden te wijzigen. 

Leest u hier meer Over mij