Blog

Romantisch overnachten

Op zoek naar een romantische overnachting? Op zoek naar een origineel verblijf? Slapen in een hemelbed, diner bij kaarslicht, wegdromen in een kasteel? U vindt het allemaal op deze website.

Slapen in een kasteel heeft iets magisch

Bent u op zoek naar een romantisch en bijzonder verblijf? Wilt u slapen in een hemelbed, dineren bij kaarslicht en wegdromen in een kasteel? Dan is een kasteelovernachting echt iets voor u! In deze blog vertel ik u over mijn eigen ervaringen en de magie die een verblijf in een kasteel met zich meebrengt.

Een unieke sfeer

Romantisch overnachten in een kasteel betekent met uw partner iets unieks beleven. Slapen in een kasteel of landhuis is echt iets bijzonders. De de authenticiteit, de charme van het verleden, teruggaan in de tijd....Elk kasteel ademt zijn eigen sfeer uit. Soms zelfs heel vorstelijk.Toen ik voor het eerst met mijn partner in een kasteel overnachtte, het was ergens in de Loire, heb ik de halve nacht wakker gelegen. Ik vond het zo ontzettend spannend...het kasteel ademde een sfeer uit die ik nog nooit eerder had gevoeld. Ik sliep in een groot hemelbed, er waren zelfs nachtmutsjes. Dat vond ik dan wel weer hilarisch.

Een bijzonder diner

Op de avond van aankomst mochten we ook aanschuiven bij de table d'hôte. Een diner met de gastheer en andere kasteelgasten. Het was prachtig weer en we konden daardoor buiten dineren. Je eet 'wat de pot schaft' en je moet dus eigenlijk maar afwachten wat het gaat worden. Oeps, we kregen een schotel van spruiten met vlees, op een bijzondere manier bereid. De voorbereidingen voor het gerecht waren daags ervoor al begonnen. Nu eet ik sinds mijn vijfde al geen spruiten meer omdat ik ze simpelweg niet lekker vind. Ik was dan ook niet dol enthousiast toen het gerecht werd geserveerd. Door de sfeer waarin ik terecht was gekomen en het gezelschap aan tafel smaakte het me gek genoeg meer dan goed. De volgende ochtend heb ik ook meteen mijn moeder hierover gebeld. Zij had mij namelijk al die jaren nooit meer aan de spruiten gekregen. De kok verdient absoluut een compliment.

Een ontbijt dat mijn leven veranderde

Tijdens het ontbijt stond er prachtig Frans servies op tafel, waaronder een grote suikerpot. Ik was op slag verliefd (ik gebruik zelf niet eens suiker in de koffie!) en ik ben die dag meteen op zoek gegaan naar een vergelijkbare pot (hij is behoorlijk groot). Dat lukte wonderwel in de lokale brocante. Sindsdien ben ik Frans servies gaan verzamelen....tot op de dag van vandaag doe ik dit en ik geniet nog elke dag van mijn vondsten.

Waarom overnachten in een kasteel

Een verblijf in een kasteel is niet alleen romantisch, maar ook uniek. De sfeer van een kasteel zorgt voor een magische ervaring die u niet snel zult vergeten. Of u nu slaapt in een hemelbed, geniet van een bijzonder diner of ontbijt met prachtig servies, een kasteelovernachting is een ervaring die u zeker eens moet beleven. Op Kasteelovernachtingen.nl vindt u een breed aanbod aan
kasteelovernachtingen in binnen- en buitenland. Kies uit kastelen in Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland,  Engeland, Ierland en Schotland. Ervaar zelf de magie van een kasteelverblijf en geniet van een romantische en unieke vakantie.

Klik hier om de ruime keuze aan romantisch overnachten voor stellen te bekijken