Chateau de Mazan (F), Met de historie van de Markies de Sade
Beoordeling: 5
provence / vaucluse

Chateau de Mazan (F)

Met de historie van de Markies de Sade

Luxe kasteelhotel in de Provence, gelegen vlakbij de schitterende Mont Ventoux, aan de kant van de bekende bergdorpje Bedoin en de steden Carpentras en Avignon. Er zijn hier heerlijk koele kamers. Het kasteel bevindt zich midden in het dorp en dat is gezellig!

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 57,50

Dit kasteel ligt in een idyllisch dorpje, aan de voet van de indrukwekkende Mont Ventoux. Het dateert uit de 18e eeuw en behoorde toe aan Markies de Sade. Hier werd in 1772 voor het eerst een theaterfestival georganiseerd.

Indeling van het kasteel
Het kasteel heeft diverse soorten kamers. Er zijn 25 kamers in het kasteel en 5 in het naastgelegen 18e eeuwse huis. Alle kamers hebben een badkamer, centrale verwarming/air conditioning, tv, minibar, een kluisje en een haardroger.

Restaurant
Er is een zeer goed restaurant in het kasteel, op zomeravonden dineert u hier op een fantastisch terras. In het hoogseizoen is het restaurant elke avond geopend, behalve op dinsdagavond. In het laagseizoen is het restaurant geopend van woensdag tot en met zondag. 

Sportactiviteiten

 • Het kasteel heeft een zwembad;
 • Op 30 minuten rijden ligt een golfbaan; er is een tennisbaan vlakbij;
 • U kunt een tocht maken naar of op de Mont Ventoux;
 • U kunt in het gebergte van Les Dentelles de Montmirail gaan klimmen of wandelen;
 • Op de rivier de Sorgue kunt u kayakken of vissen.

Omgeving
Dagtochten naar Vaison la Romaine, Orange, de Lubéron, Avignon, een wijnroute rijden en onderweg wijnproeven. Château de Mazan weet zich omgeven door een aantal prachtige bezienswaardigheden: de Mont Ventoux, Les Dentells de Montmirail, de streek van Lubéron, Gorges de la Nesque, Gorges du Toulourenc, Fontaine de Vaucluse.

Geschiedenis
Het château is gebouwd rond 1720, gedurende de Regency periode van Frankrijk. Markies de Sade heeft een periode in dit kasteel gewoond. Tijdens de revolutie werd De Sade uitgeroepen tot persona non grata in Mazan, de archieven werden vernietigd en het kasteel werd beschadigd. Na de revolutie is het kasteel tot 1850 in handen gebleven van de familie De Sade. Van 1923 tot 1999 is het een ouderenhuis geweest. In 2001 is het kasteel gekocht door mevrouw Lhermie. Zij heeft het gerenvoveerd en succesvol omgetoverd tot een hotel de charme.

Algemeen

 • Reserveren met credit card.
 • Extra bed op de kamer indien mogelijk € 30 per persoon.
 • Kinderen ouder dan 3 jaar die op de kamer van hun ouders slapen betalen een toeslag.
 • Kleine honden toegelaten tegen een meerprijs van € 15 per nacht. 
 • Ontbijt is niet inbegrepen;
 • Prijzen zijn excl. toeristenbelasting.
 • Het gehele jaar geopend behalve tussen begin januari en begin maart.

Onze tarieven

chateau de mazan terras zijgevel.JPG
ONLINE AANBOD

Overnachten in een kasteel in de Provence

Practige en diverse verschillende kamers. Ook tuinkamers. Ideaal voor een kort of langer verblijf nabij de Mont Ventoux en schitterende wijngebieden. Kies zelf online uit welke kamer het beste bij u past.
57,50

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?