Kruisherenhotel (NL), Bijzondere plek in Maastricht
Beoordeling: 5
zuid-LIMBURG

Kruisherenhotel (NL)

Bijzondere plek in Maastricht

Het Kruisherenhotel in Maastricht is een monumentaal 15e eeuws kruisherenklooster met een Gotische kerk in het centrum. Getransformeerd tot een zeer bijzonder luxueus en eigentijds designhotel met 60 kamers waaronder ook suites. Een unieke plek.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 182,50
U kunt deze locatie met uw Château Cadeau reserveren

Algemeen
In het centrum van Maastricht staat het voormalige vijftiende eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot een zeer bijzonder designhotel. Een unieke plek waar oudheid en design met elkaar verweven zijn maar waar ook architectonische contrasten tussen het verleden en het heden heel transparant worden.  

Korte geschiedenis
Het omvangrijke gebouwencomplex fungeerde sinds de oprichting in 1438 als klooster en kerk voor de Orde der kruisheren. Tijdens de Franse Revolutie deed het dienst als kazerne en arsenaal. In het begin van vorige eeuw ontfermden Jonkheer Victor de Stuers en architect Cuypers zich over het in slechte staat verkerende complex. Na een grondige opknapbeurt werd het gebruikt als Rijkslandbouwproefstation. Vanaf 1981 verpauperde het complex snel, omdat het leeg te liggen kwam. Camille Oostwegel nam eind 2000 het initiatief deze bijzondere gebouwen van de ondergang te redden. Een grondige restauratie werd geïnitieerd en het gebouw omgetoverd tot een luxueus en eigentijds designhotel, met respect voor het verleden.

Kruisherenhotel Maastricht
Het hotel beschikt over zestig moderne, vijfsterren kamers. Het interieur is een creatie van de internationaal bekende interieur-architect Henk Vos. Alle 60 hotelkamers bezitten een verschillend en eigentijds karakter met stuk voor stuk een unieke uitstraling. Het schip van de kerk bevat een entresol met ontbijtruimte. In het schip van de kerk bevindt zich ook de receptie, de lobby, drie lounge corners in de vroegere zijkapellen, drie moderne boardrooms, een bibliotheek, een glazen lift en de wijnbar met een zeer bijzondere, bovengrondse ‘wijnkelder’. Prachtige lichtobjecten geven de finishing touch aan het gehele in- en exterieur van het gebouw en zijn van de hand van de Duitse lichtkunstenaar Ingo Maurer.
Het resultaat daagt uit, maar is tegelijkertijd een ode van hedendaagse architectuur aan eeuwenoude bouwkunst: een complementair contrast tussen verleden en heden. Voor het ontbijt, de lunch en het diner kunt u rekenen op een gevarieerde, originele kaart met diverse gerechten – geserveerd van ’s ochtends vroeg tot middernacht. Tijdens uw verblijf is het mogelijk om uw auto te (laten) parkeren in een beveiligde parkeergarage in de directe nabijheid van het hotel (betalend).

Ontspanning en bezienswaardigheden in de directe omgeving
Het Kruisherenhotel is prachtig gelegen aan het Kommelplein in het centrum van Maastricht, een bijna vergeten, maar volledig teruggevonden plein: op termijn heringericht met veel groen, beeldende kunst, terrasjes en winkels. Het beroemde Vrijthof ligt slechts op vijf minuten lopen. Maastricht is een eeuwenoude, behaaglijke gastvrouw met haar vele winkeltjes, bourgondische terrassen, historische gebouwen en pittoreske doorkijkjes. Maastrichts antwoord op moderne architectuur vindt u o.a. in de zogeheten Hoge Brug die u over de Maas naar het moderne stadsdeel Céramique leidt met haar unieke bouwkunst. Architect Aldo Rossi creëerde hier het Bonnefantenmuseum.    

Voorwaarden

ALGEMEEN
Check-in vanaf 15.00 uur
Check-out voor 12.00 uur

KINDEREN
Kinderen, die als derde persoon in een tweepersoonskamer verblijven, betalen slechts een gedeelte van het normale tarief.
0 tot 4 jaar: Gratis / 4 tot 12 jaar incl. ontbijt: € 40 per kind per nacht. Kinderen kunnen in het restaurant à la carte eten.
Het verblijf met kinderen kan alleen vanaf de Prestige kamer (ivm bijplaatsen bedden)

ROKEN
De gehele locatie is rookvrij

HUISDIEREN
Kleine huisdieren kunnen alleen na overleg toegelaten worden. Hiervoor vragen wij uw begrip. De prijs per nacht bedraagt: € 25.  

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Bij annulering binnen 24 uur voor aankomst, wordt 100 procent van de reserveringswaarde in rekening gebracht. Deze kosten worden via uw creditcard afgeschreven.  
Reserveringen zijn gegarandeerd mits bij een boeking een geldig creditcard nummer met creditcard verval datum bekend zijn.

Onze tarieven

kruisheren-courtyard.jpg
1 nacht of meer

Culinair arrangement Kruisheren Deluxe

Het Kruisherenhotel is een van de mooiste monumentale locaties van Limburg en ligt in het hartje van Maastricht. Met schitterend diner.
182,50

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?