Chateau de Bretagne, Logeren bij Franse adel ***DICHTBIJ ZEE***
DICHTBIJ ZEE
Beoordeling: 5
NORMANDIE / BRETAGNE

Chateau de Bretagne

Logeren bij Franse adel

Dit kasteel ligt op de grens van Normandie met Bretagne, en heeft uitzicht op de Mont St. Michel. Gebouwd in 1763, omgeven door een schitterend park en Engelse tuin, bos en water (11 ha.). Er zijn 5 ruime & prachtig ingerichte gastenkamers met magnifiek uitzicht en er zijn fraaie gîtes (vakantiehuisjes) op het landgoed.

Arrangementen

4 arrangementen
vanaf 120,-

De oorsprong van dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en de voormalige constructie is gelieerd aan de bouw van de op 18 km gelegen Mont St. Michel. Uiteindelijk is kasteel het derde gebouw dat op deze plaats is geconstrueerd. Een prachtig familiebezit met een rijke historie waar de graaf en gravin u zeer graag over zullen vertellen. Zij ontvangen u met veel warmte en enthousiasme in hun dierbare huis.

Rondom het kasteel kunt u prachtig wandelen door de romantische tuin met bruggetjes en bankjes, u kunt tevens stevig door het bos gaan stappen. Van hieruit kunt u uiteraard de Mont St. Michel bezoeken, maar ook Bayeux en de D-Day stranden zijn vanaf Chateau de Boucéél zeer goed te bereiken.

De omgeving kenmerkt zich door een zalige rust in een prachtig decor. De 5 ruime gastenkamers (waarvan 1 op de begane grond) zijn prachtig ingericht. Op het domein bevinden zich nog twee vakantieverblijven, waarvan wij er een voor u verhuren. Het voormalige huis van de tuinman (Maison du Jardin), met een schitterend terras op het zuiden met uitzicht over de landerijen. Dit knusse huisje is fantastisch ingericht, superschoon en van alle gemakken voorzien. Bij de huur van deze gîte is het gebruik van het buitenzwembad inbegrepen. Vanaf 1 april wordt dit al verwarmd zodat de temperatuur vanaf 1 mei rond de 28 graden is. Heerlijk dus. U deelt dit zwembad overigens met de gasten van de de andere gîte (4 pers.). De gasten van het kasteel maken geen gebruik van het zwembad.

Het kasteel leent zich ook uitstekend voor een verblijf en famille, u huurt de 5 gastenkamers en de eetzaal. U kunt gedurende uw verblijf meemaken hoe het is om een kasteel (hoewel tijdelijk) te bezitten, de diners worden voor u verzorgd, u hoeft alleen nog maar te genieten! De salon en biljartkamer staan eveneens tot uw beschikking.

Het ontbijt heeft een persoonlijke touch al naar gelang het seizoen, maar in zijn algemeenheid krijgt u 's ochtends in de prachtige eetzaal met uitzicht op het landgoed koffie, thee, chocolademelk, appelsap, croissants, brioche, toast, huisgemaakte confiture, appelcompôte, yoghurt en cornflakes. Regelmatig worden er nog andere huisgemaakte lekkerijen geserveerd. Wanneer u een gite huurt is het ontbijt niet inbegrepen.

Check-out is pas rond 12.00 uur! Uitslapen mag dus.

Een babybedje is gratis beschikbaar (aanvragen bij uw reservering).

Het kasteel volgt het niet-roken beleid, in de bibliotheek mag bij de open haard gerookt worden.

Het kasteel is het hele jaar geopend, behalve tijdens de kerstdagen en in de maand januari. Het zwembad gaat vanaf mei open en is uitsluitend voor gasten van de gîtes. 

Uw boeking dient gegarandeerd te worden door een credit card.

Onze tarieven

Bouceel kamer c.jpg
online aanbod

Slapen in een kasteelkamer op Chateau de Bretagne

Diverse kasteelkamers naar keuze. Kijk hier online snel naar de mogelijkheden in Bretagne
120,-
Bouceel charlotte2.jpg
1 nacht of meer

Slapen met uw gezin bij de Franse adel

Een lekkere ruime kamer met prachtige badkamer. Tweepersoonsbed is 1.60 x 2m. en twee losse kleinere bedden. Ideaal voor een gezin met jonge kinderen.
180,-
Bouceel en face.jpg
7 nachten

Gite Pavillon de l'Oncle Bleu (tot 4 pers.)

Een volledig gerenoveerd vakantiehuisje met historie. Prachtig om in te verblijven. Schitterende omgeving, vlakbij de Mont St. Michel.
663,-
Bouceel garden.jpg
7 nachten

Gite Maison du Jardin (tot 5 pers.)

Een prachtig vakantieverblijf in het voormalig huis van de tuinman uit 1882. Met een privé terras op het zuiden en uitzicht op de landerijen.
713,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?