...

WinselerHof, een beetje Italië in Zuid-Limburg [NL]

Overnachten in WinselerHof, een beetje Italië in Zuid-Limburg [NL]


Landelijk

Italiaanse keuken

Luxe segment

Aan de rand van het schitterende Strijthagerbeekdal ligt de Winselerhof. Van oorsprong een karaktervolle herenboerderij uit de zestiende eeuw, nu een fraai hotel en restaurant. Authentiek gehouden, maar comfortabel heringericht. Heden en verleden ontmoeten elkaar hier op bijzonder stijlvolle wijze. U waant zich tijdens uw verblijf in een oase van Zuid-Limburgse rust en Italiaanse warmte.

De 49 luxe kamers en suites liggen rondom een karakteristieke binnenhof. Gewelvenplafonds en houten balken geven deze vertrekken een geheel eigen sfeer. Vanuit de Winselerhof wandelt u direct de welhaast ongerepte natuur in; wereldtuinen Mondo Verde, de indoor-skibaan SnowWorld Landgraaf en GaiaZOO Kerkrade bevinden zich op loopafstand. Ook steden zoals Maastricht en Aken liggen binnen handbereik.

De Winselerhof is een van de oudste boerderijen in omgeving van Landgraaf. Rond 1155 wordt er al geschreven over de hoeve Winzeler. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Duitse woord “Winzer”, wijnbouwer. Uit oude gegevens blijkt dat op enkele honderden meters van de hoeve druiven werden geteeld. Door de eeuwen heen heeft de hoeve diverse eigenaren en pachters gehad. De eerst vermelde eigenaar was Graaf van Saffenburg en een van de laatste eigenaren was de familie Keybets. Een gedeelte van de carréhoeve was opgetrokken uit veldbrandstenen die ter plekke werden gegraven en gebakken, het andere gedeelte was opgebouwd uit houten vakwerk. Het dak was tot eind 19e eeuw van stro. Rondom de binnenplaats waren de paarden, varkens-, koeien- en schapenstallen en het woonhuis gevestigd.
Na 1920 is er weinig meer veranderd aan de hoeve, maar door de mijnbouw in de directe omgeving van de boerderij heeft het pand vanaf 1943 veel schade opgelopen vanwege grondverzakkingen. Dit had als gevolg dat een gedeelte van de schuur in 1981 is ingestort. Nadat Camille Oostwegel de WinselerHof heeft overgenomen van de Gemeente Kerkrade is hij in 1985 gestart met de restauratie en herinrichting van de hoeve tot een hotel en restaurant.

Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Italiaans
Kasteel

Overnachten in Winselerhof

Genieten van een schitterende locatie in Zuid-Limburg. Kijk hier voor alle mogelijkheden in Winselerhof. Dineren met een Italiaanse touch.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €54.50

per persoon per nacht (kamer)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Omgeving

Dierentuin

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Wandel- en fietsgebied

Wijngaarden

Skipiste (wel/niet overdekt)

Eten & Drinken

Restaurant

Voorzieningen

Kamers voor minder validen

Parking

Wifi

Terras

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Tips & Notities

Persoonlijk door Anne bezocht

Bijzonderheden

Kamers naast accommodatie

Landkaart

Waar ligt het

Powered by Googlemapsgenerator.com/fr/ & slots online