...

Rolduc AbdijHotel, vlakbij Kerkrade [NL]

Overnachten in Rolduc AbdijHotel, vlakbij Kerkrade [NL]


Historische plek

Prachtige omgeving

Veel kamers

Gelegen in Parkstad Limburg.

Wie het voorplein van deze abdij betreedt, proeft direct 900 jaar geschiedenis. Dit indrukwekkende pand ademt geschiedenis uit! Het is met voorsprong het grootste en oudste aaneengesloten abdijcomplex van de Benelux en staat terecht in de top 100 van UNESCO-monumenten in Nederland. Gastvrijheid wordt in hier al sinds de 12e eeuw met hoofdletters geschreven. In de middeleeuwen werden in het klooster pelgrims en handelsreizigers met alle egards ontvangen. Nu zijn het hotelgasten die in het historische decor logeren.

Van abdij naar hotel
Eeuwenlang woonden en werkten er  Augustijner Koorheren. Lange tijd ook was het klooster in gebruik als kostschool en priesteropleiding. Inmiddels is deze locatie de verzamelnaam voor een prachtig historisch gebouw met o.a. een abdijhotel met twee verschillende kamertypes: 3-sterren superior comfort kamer met eigen badkamer, tv en telefoon en de wat eenvoudigere economy kamers met gedeelde badkamer. De economy kamers beschikken niet over een sterrenclassificatie, maar hebben wel hetzelfde serviceniveau. Via 

Brasserie De Kanunnik
Kloosterbrasserie De Kanunnik is verbouwd tot brasserie met een knipoog naar het rijke verleden. De maaltijden worden met dezelfde liefde en toewijding bereid als eertijds de keukenbroeders van Kloosterrade (oude naam van deze abdij) deden. Van tijd tot tijd zullen onze koks u verrassen met authentieke kloostergerechten.

De Kloosterbrasserie De Kanunnik is dagelijks geopend voor lunch en diner. Reserveer een tafel om teleurstellingen te voorkomen.

Maar de abdij is veel meer dan dat. Wie door de eeuwenoude kruisgangen dwaalt, wie van de prachtige rococobibliotheek (uniek in Nederland) geniet, wie even rustig gaat zitten in de abdijkerk of afdaalt naar de 900 jaar oude crypte, beseft dat dit een unieke beleving is. Hier is geschiedenis geschreven!

Omgeving
Steden als Maastricht, Heerlen, Aken en Valkenburg liggen om de hoek. In directe omgeving van de abdij kunt u via de verschillende wandel- en fietsroutes prachtige natuurgebieden als het Wormdal of de Anstelvallei ontdekken en het overbekende Zuid-Limburgse Heuvelland is binnen handbereik. De regio Parkstad Limburg biedt met dierentuin GaiaZOO, de overdekte skipiste Snowworld en Kasteel Hoensbroek ook een ruim aanbod aan attracties. In de abdij zelf geniet u vooral van de rust en de stilte, die past bij deze locatie.
U kunt ook de Mergelland route volgen (via ANWB borden), deze loopt langs schitterende dorpen. Vooral in de bloesemtijd is deze route aan te raden.
In Zuid-Limburg zijn diverse golfbanen.

Algemene informatie
Het hele jaar geopend.

quote icoon

Ik was hier in de bloesemtijd en dat was een feest. Echt een bijzondere plek om te verblijven. Inmiddels is het in handen van een nieuwe en zeer goede exploitant.


Anne

anne
Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Bijzonder
Kasteel

Slapen in een Abdij

Slapen in een voormalige abdij in Zuid-Limburg is een hele belevenis. Van eenvoudige tot luxe kamers. U ziet hier het volledige aanbod.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €29.50

per persoon per nacht (kamer)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Omgeving

Dierentuin

Golfbaan

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Wandel- en fietsgebied

Skipiste (wel/niet overdekt)

Eten & Drinken

Restaurant

Bar

Ontspanning

Bibliotheek

Voorzieningen

Lift

Parking

Wifi

Terras

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Bijzonderheden

Geen zwembad

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Tips & Notities

Persoonlijk door Anne bezocht

Landkaart

Waar ligt het

Powered by gmapgen zh & slots online