...

Chateau Rosans, Lesdigiueres [F]

Overnachten in Chateau Rosans, Lesdigiueres [F]

Een historisch kasteel uit de 11e eeuw aan een rustig dorpsplein. Voor natuurliefhebbers een feest vanwege de nabijheid van de bergen en roofvogels.


Bergen

Aan dorpsplein

Bijzonder

In het middeleeuwse dorpje Rosans ligt het uit de 11e eeuw stammende Château Lesdiguières. Ingericht naar de stijl van toen.. Het chateau heeft een authentiek karakter, zo is er bijvoorbeeld een eigen kapelletje en heeft het beroemde bewoners gekend. U kunt het verloop van zijn rijke geschiedenis terugvinden in de verschillende bouwstijlen en unieke details.

Het is een stadskasteel en het ligt aan het dorpsplein waar in de zomer elke zondag een provençaalse markt gehouden wordt. Er wordt jeu de boules gespeeld.

Dit gebied dat de voor -Alpen met de Provence verbindt is in de loop van de eeuwen aardig getekend door de rivier de Buëch met zijn vele zijstroompjes. De bergkammen steken nu krachtig af tegen de diepblauwe lucht.

De Buëch streek is gesitueerd tussen 480 en 2700 meter hoogte ,zijn charme wordt bepaald door de besneeuwde toppen en de Alpenweiden in het noorden en de fruitboomgaarden, olijfboomgaarden en de lavendelvelden in het zuiden. In deze vruchtbare vallei hebben al sinds de prehistorie mensen gewoond.

De streek herbergt vele kerken, kloosters, vestingplaatsen en hoog op de rotsen gebouwde dorpjes en kastelen. De unieke ligging van Rosans maakt het dorp een ideaal beginpunt voor allerlei uitstapjes in de omgeving.

Voor de steden liefhebbers zijn er genoeg prachtige plekjes in een straal van 100 kilometer rondom Rosans. Sisteron b.v. met zijn prachtige Citadel.Vaison-la-Romaine, bekend om zijn mooie terrassen, markt en oudheden en Nyons de plaats voor de lavendel. In de winter is er dan Gap bekend om zijn mooie afdalingen en Super Devoluy een drie kwartier van Rosans vandaan en prima voor de gene die zijn wintervakantie wil afwisselen met andere activiteiten dan skiën. De grotere steden bieden meer vertier zoals theater, musea, vele restaurantjes en terrassen.

In de dorpjes zetten de handwerklui, zoals pottenbakkers, wevers, schilders en andere ambachtslieden de traditie voort. Uit hun handen komen de mooiste dingen voort zoals keramiek, lavendel parfum, olijfolie, honing, houten speelgoed, glas in lood ramen en de zonnenwijzers. Het lijkt soms net of de tijd heeft stil gestaan.

Er zijn vier gastenkamers en een vakantiewoning. 

 

quote icoon

Een bijzonder pand aan een gezellig dorpsplein. De omgeving is hier echt waanzinnig. De rit hier naartoe staat me nog steeds bij. Ik heb genoten van de bergen en de uitzichten. Absoluut een keer doen!


Anne

anne
Arrangementen

Boek hier uw verblijf

Bijzonder
Kasteel

KasteelOvernachting

Een bijzonder plekje in een schitterende omgeving. Voor de natuurliefhebbers is dit een feest.

Bekijk arrangement
Onze prijs
vanaf €52.25

per persoon per nacht (kamer)

Faciliteiten

Wat is er aanwezig

Betaling

Online beschikbaarheid & reserveren met / zonder credit card

Credit card of pinpas

Omgeving

Bergen

Musea, kastelen en bezienswaardigheden

Skipiste

Wandel- en fietsgebied

Ontspanning

Salon

Voorzieningen

Terras

Wifi

Parking

Accommodatie foto's

Zo ziet het eruit

Kenmerken

Goed om te weten

Bijzonderheden

Geen zwembad

Minimum 2 nachten

Niet geschikt voor minder validen

Adults only

Geschikt verblijf op doorreis

Met familiekamer(s)

Tips & Notities

Persoonlijk door Anne bezocht

Voor wie

Gezinnen / Families

Stellen / Koppels

Landkaart

Waar ligt het

Powered by gmapgen zh & gals panic