Chateau de Bricquebec (F), Kasteelhotel in het hart van de Cotentin
Beoordeling: 4
normandie

Chateau de Bricquebec (F)

Kasteelhotel in het hart van de Cotentin

De prachtige setting van de ruïne met dit kasteelhotel bieden een fraaie en romantische ambiance. In gedachten ziet u hier de ridders door de poort komen, de prinses uit de torenkamer voorover hangen....de binnenplaats spreekt in ieder geval al zeer tot de verbeelding.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 32,50

Ligging
De ligging van het chateau de Briquebec is sprookjesachtig: in een authentiek middeleeuws kader met de ommuringen. Het kasteel ligt in het hart van het schiereiland van de Cotentin. Het is een ideale locatie als uitvalsbasis om Basse-Normandie te bezoeken. U kunt de (D-Day) stranden bezoeken, dagtochten maken naar Caen, Bayeux, St. Mere Eglise, Cherbourg, St. Vasst la Hougue, Barfleur of Cap de la Hague of de Mont St. Michel. Paardrijden, zwemmen, surfen, kanovaren en wandelen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. In het kasteel heerst een prima Franse sfeer. Er wordt hier ook goed Engels gesproken. 

Stadje & abdij
Bricquebec heeft een mooi historisch centrum met leuke winkeltjes. Gaat u vooral naar de Epicerie Parisienne. Dit is een prachtige winkel vol heerlijkheden. U kunt ook een bezoek brengen aan de abdij (volg de borden Abbbaye in het centrum). Deze ligt een stukje buiten het stadje. De monikken heten u van harte welkom en verkopen eigen gemaakte producten (saucisses, foie gras, diverse vleessoorten, rillettes etc.). Deze zijn meer dan de moeite waard!  

Geschiedenis
Het chateau van Briquebec, waarvan de eerste constructie dateert uit de 11e eeuw, behoorde toe aan Robert Bertrand (Slag bij Hastings), luitenant ten tijde van Willem de Veroveraar. De donjon is in de 14e eeuw gebouwd en is vandaag te bezoeken als museum. In augustus 1857 heeft koningin Victoria een bezoek gebracht aan deze historische locatie. In 1957 was het de beurt vaan generaal Montgoméry en 1957.

U kunt in het kasteelrestaurant dineren (vooraf reserveren). Dit vindt plaats in de imposante ridderzaal.
Parking binnen de kasteelmuren.

Het hele jaar geopend.

Onze tarieven

Bricquebec Kamer.jpg
1 nacht of meer

Overnachten in het kasteel van Bricquebec

Ideaal als uitvalsbasis voor een reis door Basse-Normandië, u verblijft op een historische locatie! Nabij Cherbourg, Carteret, Barfleur, St. Vaast la Hougue.
32,50