Blog

KO Concept

Kasteelovernachtingen.nl heeft een uniek aanbod van kastelen en landhuizen met een wisselend, maar altijd bijzonder karakter. Ze hebben allemaal hun eigen charme en karakter en daarom kunt u ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Wij vinden het juist i

Het concept van Kasteelovernachtingen.nl is in februari 2005 ontwikkeld door Anne Mulder, vanuit haar passie voor kastelen en liefde voor Frankrijk. Inmiddels is de website een gerenommeerde professionele verzamelplaats waar gasten unieke vakanties op bijzondere locaties in Europa boeken. Kasteelovernachtingen.nl functioneert als intermediair tussen vraag en aanbod en is geen reisbureau. Anne Mulder kunt u zien als een bijzondere reisconsultant, een tripadvisor die u nergens anders zult vinden (hoewel men haar veelvuldig poogt te kopieren). Laat u door haar adviseren en boek via Kasteelovernachtingen.nl, zodat u altijd verzekerd blijft van een geslaagde vakantie.

Anne Mulder maakt meerdere malen per jaar reizen langs de kastelen en landhuizen en staat rechtstreeks in contact met de kasteeleigenaren die met haar een contract hebben afgesloten. Het merendeel van de eigenaren kent ze persoonlijk. Er is veelvuldig contact. De locaties op Kasteelovernachtingen.nl staan bekend om hun goede service en hoge kwaliteit. Geen bewerkte foto's, maar echte locaties met echte mensen. En bovenal om hun persoonlijke benadering en passie. Tegenwoordig claimen veel reisorganisaties dat ze de locaties hebben bezocht en geinspecteerd. Veelal gebeurt dit helemaal niet of met een 'technisch'  oog, ligt er een fohn in de badkamer, hoeveel meter is het van het bed naar de badkamer, staat er een bed, is er ontbijt etc. Dit heeft natuurlijk niets te maken met de sfeer die ergens hangt. Dat is voor Kasteelovernachtingen.nl juist heel belangrijk, zo niet het belangrijkste. En die sfeer kunt je niet meten, die moet je voelen. En dat kan Kasteelovernachtingen.nl nu juist aan haar gasten overbrengen, omdat zowel de kasteeleigenaren als de gasten met Anne Mulder te maken hebben. Kasteelovernachtingen.nl is heel uitgesproken in haar keuzes, en verblijft dat ook vaak lang en intensief op een locatie. Pas dan kun je echt een locatie beoordelen en het gevoel later aan je gasten overbrengen. Daardoor is Kastelen a la carte inmiddels ook een groot succes, omdat de perfecte persoonlijke match gemaakt kan worden. Geen grootste gemene deler of een standaard reizenpakket, neen, iets op maat gemaakt voor uw persoonlijkheid! Laat u dus door ons adviseren omdat u niet op grond van mooie plaatjes alleen kunt beslissen.

Meer over de locaties
Veel van de locaties werken met het principe van chambres en table d'hôte (ook wel bekend als bed & breakfast). Dit is geen hotel maar een privélocatie. Er zijn maximaal 5 kamers in het huis en er mogen maximaal 15 personen logeren. Soms bevinden zich ook nog gites (vakantiehuisjes) op het landgoed. In dat geval mogen er meer gasten zijn. In Belgie gelden hiervoor afwijkende regels. Kasteelovernachtingen.nl boekt steeds de beste kamers op basis van beschikbaarheid. Nogmaals: realiseert u zich goed dat u niet in een hotel verblijft of in een resort. 

Niet alle locaties zijn geschikt voor kinderen, dit staat erbij vermeld. Sommige locaties zijn juist bij uitstek geschikt met kinderen en minder geschikt voor stellen. Ook dit staat erbij vermeld.

Wilt u meer details weten van een bepaalde locatie, leest u dan goed de notities of mailt u ons met specifieke vragen onder vermelding van de locatie.

Indien er een table d'hote (gast aan tafel met dagmenu) aanwezig is dineert u met andere gasten aan dezelfde tafel (officiële richtlijn voor table d' hote) of aan gescheiden tafels (dit gebeurt tegenwoordig steeds vaker). Het menu is meestal een 'menu du jour', waarbij u dus geen keuze heeft uit meerdere gerechten. Op sommige locaties heeft men echter een restaurant geopend, dan is er uiteraard wel een uitgebreide menukaart. Het is niet toegestaan om eigen drank of eten te nuttigen op de kamer, het terras of in de salons of eetkamer(s) van het kasteel of landhuis.

U verblijft in het privéhuis van zeer professionele gastheren en gastvrouwen. Dit leidt tot een hele andere beleving van uw vakantie. De kleinschaligheid van de locatie draagt hier ook aan bij. Onze gasten laten ons regelmatig weten dit concept als zeer bijzonder en plezierig te ervaren. Op dergelijke locaties is men niet gehaast, men houdt van een goed gesprek en een goed glas wijn. U arriveert hier aan het einde van de middag (na 16.00ur) om 's avonds rustig van het diner te kunnen genieten. Wij raden altijd aan om op dergelijke plekken minimaal 2 nachten te verblijven om optimaal te kunnen genieten. Vaak moet u even 'wennen' aan deze bijzondere plek.

Houdt u er dus rekening mee dat u in een chambres d'hotes geen 'hotelservice'  krijgt. Er is niet altijd de mogelijkheid om met credit card of pinpas te betalen, er is meestal geen bar, er is niet altijd televisie op de kamer, geen kinderoppas of vertier voor kinderen. Er geldt geen gouden regel voor, maar weest u niet verrast over het ontbreken van deze service op locaties. Dit hoort gewoon bij het concept. Iedere locatie doet het op zijn eigen unieke manier. Respecteert u dit en geniet ervan.

Wij bieden ook overnachtingen aan in kasteelhotels. Dit zijn eveneens bijzondere accommodaties, maar met het karakter en alle faciliteiten van een hotel. In een kasteelhotel ontvangt u uiteraard wel de hotelservice zoals hierboven beschreven. Deze kasteelhotels bieden wij deels zelf aan en deels via onze webpartners.  

Bij iedere locatie staat aangegeven wat voor type locatie het is. Leest u dit altijd, het is belangrijk om te weten waar u verblijft, zodat u weet wat u wel en niet kunt verwachten.

Wij werken net als andere websites op basis van commissie. Ziet u de locatie op onze website, boek deze dan ook via ons. Alleen op deze manier kunnen wij u nu en in de toekomst van dienst blijven! U merkt er niets van in de prijs, wij bieden u de beste locaties met de mooiste kamers. 

Bij Kasteelovernachtingen.nl draait het om kwaliteit en genieten. Wij bieden exclusieve arrangementen aan met vele gratis extra's, speciaal voor gasten van Kasteelovernachtingen.nl! Deze krijgt u uitsluitend wanneer u via ons boekt. Wij werken op basis van beschikbaarheid, de aanvraag wordt razendsnel afgehandeld, het voordeel is dat u in de beste kamers zult overnachten. Bij ons krijgt u de namelijk de mooiste kamers.Daarnaast betaalt u bij ons altijd aan de eigenaren van de kastelen zelf en nooit aan ons. U loopt hierdoor dus geen financieel risico met onze organisatie. Redenen genoeg om te boeken via Kasteelovernachtingen.nl Onze gasten hebben een streepje voor en dat is belangrijk voor uw vakantiebeleving.

Bedrijfsgegevens
Kasteelovernachtingen.nl en Kasteelovernachtingen zijn geregistreerde handelsnamen.

Het bedrijf is geregistreerd bj de kamer van koophandel in Cherbourg (Frankrijk)