Voormalig Jachthuis in Noord-Frankrijk (F), Eigen landgoed met eiland en rivier***tot 30 pers.***
TOT 30 PERS.
Beoordeling: 5
Picardie Nord Pas de Calais

Voormalig Jachthuis in Noord-Frankrijk (F)

Eigen landgoed met eiland en rivier

Prachtig herenhuis in Picardie nabij natuurgebieden als de baai van de Somme. Achter de façade bevindt zich een spannend huis met een rijke historie. Met een romantisch eiland op het landgoed. Gelegen op slechts 125 km van de Belgische grens. Geschikt voor groepen tot 30 pers..

Voor reserveringen en informatie voor groepen tot 30 personen via info@kasteelovernachtingen.nl 

Wanneer u in het dorp (3000 inwoners) arriveert zult u zich verbazen over dit huis. Aan de voorzijde een herenhuis met een fraaie donkerrode gevel, aan de achterzijde een voormalig jachthuis met veel allure waar ik al diverse malen ben geweest. Het is een romantisch landgoed dat wordt doorkruist door een riviertje. Er is een park van 2,5 ha en privé eiland en dat alles op een paar passen van het centrum van het stadje. Het huis dateert van 1740 en bevat originele details zoals schouwornamenten, lambrizeringen en gebrandschilderde ramen. Binnen is het ontzettend ruim. Voor groepen heel prettig en comfortabel. Er is een professionele keuken.

De grote eetzaal met de bijna 4 meter hoge plafonds werd vroeger gebruikt voor wildbanketten door de graaf en gravin van Hesdin. Deze plek is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar de kust en de omgeving. U kunt gaan kanovaren en vissen (forel en paling). Groepen kunnen met zijn allen in de eetzaal gezamenlijk maaltijden gebruiken. Hiertoe staat een professionele keuken ter beschikking. U kunt desgwenst ook maaltijden bestellen. (vooraf overleg).

Huis
Er zijn 11 - 13 zeer ruime slaapkamers met 8 badkamers. Er is tevens een grote slaapzolder met veel slaapplaatsen en een wastafel en toilet. Het huis is minder geschikt voor minder valide mensen, er zijn veel trappen in het huis. Maar ook veel schitterende oude stenen en houten vloeren.

Ligging
Het herenhuis ligt midden in het dorp en dat biedt veel voordelen ten aanzien van groepen die zelf koken, de winkels zijn op loopafstand. Aan de achterzijde van het huis stapt u zo de natuur in. Er is zelfs een heus eiland dat helemaal natuurlijk gelaten wordt. Een geweldige combinatie voor groepen die van beide voordelen willen genieten! Binnen en buiten zijn er ontzettend veel mogelijkheden. 

Omgeving
Ligt vlakbij natuurgebieden zoals de baai van de Somme. en steden als Amiens, Abbeville, Le Touquet, Arras, een tocht langs de kust maken tot aan Boulogne sur Mer (vanaf hier ziet u de witte rotsen van Engeland) zijn allemaal een bezoek waard. Ook Rouen is een prachtige historische stad om te bezoeken (100 km). U kunt tevens de sporen van de Eerste Wereldoorlog nagaan via de frontlinie en bijvoobeeld Ieper (elke avond herdenking (!) en op zaterdag uitgebreid). Een bezoek aan de dependance van het Louvre in Lens is natuurlijk ook erg leuk en bijzonder.

Voor reserveringen en informatie voor groepen tot 30 personen via info@kasteelovernachtingen.nl 

 

 

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?