Martin's Klooster (B)
Beoordeling: 5
LEUVEN / BRUSSEL

Martin's Klooster (B)

Martin's Klooster in Leuven (Vlaams-Brabant) bevindt zich op een historische plek. Er heerst een intieme sfeer en serene luxe, het is ver van alle drukte. Met geraffineerde inrichting met respect voor de architectuur en geïnspireerd op een stijlvolle, warme levenskunst. Sinds 2012 is er tevens een geheel nieuw gedeelte aangebouwd, het klooster van de 21e eeuw.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 69,50

Martin's Klooster ligt verscholen in een knik van een charmant kasseistraatje in het oude stadscentrum van Leuven, op 2 minuten van de indrukwekkende „Oude Markt“. U stapt als het ware eeuwen terug in de tijd. In 1531 was dit pand de verblijfplaats van Guy Morillon, secretaris van Keizer Karel. Later werd het verbouwd tot klooster voor de Augustijnen. Het diende als ziekenhuis voor de ridders en als rustplaats voor pelgrims op weg naar Compostela.

Het Klooster is een beschermd gebouw uit de 16e eeuw en beschikt over een wintertuin en een bar met een open haard, waar whiskey’s en regionale Belgische bieren verkrijgbaar zijn. De kamers van Martin's Klooster zijn ruim en baden in daglicht en zijn ingericht met luxueuze stoffen en in warme kleuren, sommigen beschikken zelfs over origineel houtwerk, glas-in-loodramen en luikjes.

In alle kamers vindt u een flatscreen kabeltelevisie, airco, minibar, kluisje, comfortabele bureau, aparte zithoek en moderne badkamer met luxe verzorgingsartikelen. In de Charming kamers beschikt u over gratis koffie- en theefaciliteiten, gratis draadloos internet en een eigen bubbelbad in uw badkamer. In de lobby kunt u ook gebruikmaken van de gratis internet-terminals.

Het ontbijt wordt elke dag geserveerd in de prachtige wintertuin, met een rustgevend zicht op de 1200m² grote tuin (met putting green!). Het hotel heeft ondergrondse parkeergelegenheid waar u tegen betaling kunt parkeren. Op 300 meter van het hotel kunnen de hotelgasten – mits beschikbaarheid – ook gratis parkeren op een privé-terrein. 

Er is geen restaurant in het hotel.

Leuven is een levendige stad, er wonen ook veel studenten. Het staat bekend om zijn talloze bieren. U kunt hier in veel kroegen van gaan genieten en u treft ook bier aan in diverse Belgische grechten.

Martin's Klooster is het hele jaar geopend.

 

Onze tarieven

Kloosterhotel aanzicht1.jpg
1 nacht of meer

KloosterOvernachting

Ideaal voor een bezoek aan het nieuwe museum M in Leuven.
69,50
Wat voor locatie is het

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?