Kasteel Daelenbroeck (NL), Een prachtig stukje historie
Beoordeling: 5
Midden-Limburg

Kasteel Daelenbroeck (NL)

Een prachtig stukje historie

Op de binnenplaats kunt u, wanneer u uw ogen sluit en een tikkeltje fantasie heeft, het hoefgekletter van ridders uit lang vervlogen tijden horen...een unieke plaats voor een heerlijk verblijf.

Arrangementen

5 arrangementen
vanaf 72,50

Kasteel Daelenbroeck ligt in Midden-Limburg en beschikt over luxe hotelkamers en torensuites van een 5-sterren niveau. De kamers bevinden zich in de kasteelhoeve op 50m afstand van het kasteel. De torenkamers bevinden zich uiteraard in de toren. Er is een uitstekende keuken.De kamers zijn split-level, d.w.z. ze hebben een aparte woonkamer, slaapkamer en badkamer. Een verblijf in een torensuite is helemaal uniek!

In 1999 kwam de restauratie van de, bij toeval herontdekte unieke hoofdburcht van Landgoed Kasteel Daelenbroeck, gereed. De hoofdburcht is herbouwd in een schitterende origineel middeleeuwse bouwstijl die de sfeer op zijn zachtst gezegd wel heel bijzonder maakt. In de Voorburcht van Landgoed Kasteel Daelenbroeck vindt u in de Van Pallandtzaal het specialiteitenrestaurant.

Tijdens uw verblijf kunt u gratis gebruikmaken van het zwembad en de sauna van Boshotel Vlodrop (op 4 km. afstand)

Honden zijn welkom in de split level suites tegen € 10 per dag. Max. 1 hond per kamer. In de torensuites worden honden helaas niet toegelaten.

Baby's en kinderen
Gebruik babybedje € 10 per verblijf (kinderen 0 - 2 j)
Kinderen van 3 - 12 jaar: tarief € 25 per nacht o.b.v. overnachting met ontbijt

Historie
Landgoed Kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch (gemeente Roerdalen), gelegen enkele kilometers ten zuiden van Roermond, dateert uit het begin van de 14e eeuw. De geschiedenis van Daelenbroeck gaat terug tot het jaar 1311.

Godfried van Heinsberg, de Gulikse leenheer van Wassenberg, kocht een aantal gronden van Jan van Asenray in Roermond en besloot in dat jaar in het moerassig gebied ("broeck") van het Roerdal een woon- en jachtslot te bouwen. In de loop van de jaren is dit slot in handen van verschillende edellieden geweest, die er allen op hun eigen manier hun stempel op drukten. Zo werd de Hoofdburcht, nadat deze in verval was geraakt in 1800 tot op de kelders afgebroken, om weer in gemoderniseerde vorm te worden opgetrokken.

Een keerpunt was echter de 80-jarige oorlog. In 1598 werd het kasteel belegerd en dit betekende het begin van de ondergang van de Hoofdburcht.

Na de dood van de toenmalige kasteelheer, Hattardt van Pallandt, ontstond er een strijd tussen zijn schoonzonen om het kasteel. Toen in het jaar 1707 het kasteel uiteindelijk werd toegewezen aan Jan Ernest van Rollingen, was deze door de procesvoering dermate berooid, dat er geen geld was om het kasteel volledig te restaureren. Hij besloot in de Voorburcht te gaan wonen en restaureerde deze, maar sloopte de Hoofdburcht en gebruikte de kelders als voorraadschuur.

Restauratie
Tot enkele jaren geleden was in Herkenbosch daarom alleen de Voorburcht van het Kasteel Daelenbroeck bekend en in gebruik. Door bouwhistorisch onderzoek in de ruïne naast de Voorburcht kwam echter de voormalige Hoofdburcht tevoorschijn. Voor de huidige eigenaar van het landgoed stond al gauw vast dat dit belangrijke onderdeel van het cultureel erfgoed in Midden-Limburg en Nederland bewaard moest blijven, Het besluit om de Hoofdburcht te restaureren in de originele stijl met behoud van de historische bouwelementen was dan ook snel genomen. Er is hard gewerkt met als resultaat de restauratie van de kelders, zijnde de eerste verdieping van het oorspronkelijke kasteel.

U betaalt toeristenbelasting voor uw verblijf.

Gesloten op 1 januari en elke maandag en dinsdag in januari en februari.

Onze tarieven

Daelenbroeck vooraanzicht toren.jpg
ONLINE AANBOD

Overnachten op Daelenbroeck

Kom naar Daelenbroeck. Kies uw eigen kamer uit en ga genieten van deze mooie plek in Midden-Limburg
72,50
Split Level a.jpg
1 nacht

KasteelOvernachting Designer Outlet Shopping

Lekker shoppen in Roermond Designer Outlet Center en dineren en overnachten in een kamer in de kasteelhoeve.
119,50
Dael eten.jpg
NIEUW
1 nacht

Culinair gourmet arrangement

Genieten van een overnachting in een split level suite en een zalig vijfgangen surprise diner.
139,50
Dael saunasuite kamer.jpg
1 nacht

Culinair arrangement in torensuite

Heerlijk romantisch genieten in Midden-Limburg en dan overnachten in een torensuite!! Met een vijfgangen surprise diner.
159,50
golfen.jpg
1 nacht of meer

Golfarrangement Daelenbroeck

Golfen op de Burggolf in Herkenbosch, op 2 km van het kasteel. 's Avonds genieten van een fantastisch 3-gangen diner.
165,-
Rubrieken
Wat voor locatie is het

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?