Kruisherenhotel (NL), Bijzondere plek in Maastricht
Beoordeling: 5
zuid-LIMBURG

Kruisherenhotel (NL)

Bijzondere plek in Maastricht

Het Kruisherenhotel in Maastricht is een monumentaal 15e eeuws kruisherenklooster met een Gotische kerk in het centrum. Getransformeerd tot een zeer bijzonder luxueus en eigentijds designhotel met 60 kamers waaronder ook suites. Een unieke plek.

Arrangementen

2 arrangementen
vanaf 127,50

Algemeen
Het met 5 sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale, gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck. De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven. Van de indrukwekkende entree tot Kruisherenrestaurant en luxe hotelkamer tot Wine Bar Rouge & Blanc. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter welke is bekroond met de ‘Dutch Hotel Award 2017’. Het Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.

Ligging
In Maastricht, de stad van de TEFAF, de Euro en André Rieu, is er op cultureel gebied veel te beleven. Een stad om te verdwalen in de vele kleine, historische straatjes, te genieten op een terrasje aan een van de mooie pleinen of uitgebreid te winkelen. Benieuwd? Bekijk de speciaal geselecteerde bezienswaardigheden.

Omgeving
Het Kruisherenhotel Maastricht is gelegen aan het Kommelplein in het centrum van Maastricht. Het beroemde Vrijthof ligt op 5 minuten loopafstand. De eeuwenoude stad biedt een veelzijdig aanbod aan winkeltjes, bourgondische terrassen, historische gebouwen en moderne architectuur. Aken, Hasselt en Luik zijn op circa een half uur rijden gelegen. Maastricht is zowel per auto als per trein goed bereikbaar en telt 8 vliegvelden op minder dan een uur rijden.

Overnachten
De kamers van het met 5 sterren geclassificeerde designhotel liggen verspreid over het voormalige kloostergebouw, de poortwachterswoning en het moderne, eigentijdse ‘Casa Nova’. Geen enkele van de 60 moderne, comfortabele kamers en suites is hetzelfde. Kamers met een indrukwekkend, stijlvol contrast van eeuwenoude architectuur en designinrichting van wereldberoemde ontwerpers.

Restaurant
In het schip van de kerk van het indrukwekkende Kruisherenhotel Maastricht bevindt zich de entresol met het Kruisherenrestaurant. Een ruimtelijke verdieping met een hemels uitzicht voor ontbijt, lunch en diner. De glas-in-lood-ramen van het voormalige kerkkoor en de eigentijdse lichtobjecten die door de lucht lijken te zweven, zorgen voor een betoverend licht. Het Kruisherenrestaurant heeft een verfijnde, regionaal georiënteerde keuken. Het restaurant is beoordeeld met 12 punten in GaultMillau.

Wijnbar
In het koor van de voormalige kerk van het Kruisherenklooster ligt een unieke wijnbar met bovengrondse wijnkelder. Vele flessen rusten in de schitterende glazen wijnkelder. Een kelder die functioneel is en het designspel van architectonische contrasten versterkt. De rode banken nodigen uit tot het drinken van een goed glas wijn. Te vroeg voor wijn? Wine Bar Rouge & Blanc serveert tevens koffie, thee en Limburgse vlaai. De wijnbar is voor iedereen toegankelijk.

Pandhof
Het terras van het Kruisherenhotel ligt op de intieme Pandhof. Een unieke binnenplaats met moderne kunstobjecten tussen de eeuwenoude muren van het voormalige klooster. Het terras nodigt uit tot bijkomen na een dagje Maastricht voor een lunch of diner van het Kruisherenrestaurant of een glas wijn van Wine Bar Rouge & Blanc in de avondzon.

ALGEMEEN
Check-in vanaf 15.00 uur
Check-out voor 12.00 uur

KINDEREN
Kinderen, die als derde persoon in een tweepersoonskamer verblijven, betalen slechts een gedeelte van het normale tarief.
0 tot 4 jaar: Gratis / 4 tot 12 jaar incl. ontbijt: € 40 per kind per nacht. Kinderen kunnen in het restaurant à la carte eten.
Het verblijf met kinderen kan alleen vanaf de Prestige kamer (ivm bijplaatsen bedden)

ROKEN
De gehele locatie is rookvrij

HUISDIEREN
Kleine huisdieren kunnen alleen na overleg toegelaten worden. Hiervoor vragen wij uw begrip. De prijs per nacht bedraagt: € 25.  

ANNULERINGSVOORWAARDEN
Bij annulering binnen 24 uur voor aankomst, wordt 100 procent van de reserveringswaarde in rekening gebracht. Deze kosten worden via uw creditcard afgeschreven.  
Reserveringen zijn gegarandeerd mits bij een boeking een geldig creditcard nummer met creditcard verval datum bekend zijn.

Onze tarieven

Kruisheren_Roel_Vink4web.jpg
NIEUW
ONLINE AANBOD

Slapen in het Kruisherenhotel

Kijk hier voor alle mogelijkheden in het Kruisherenhotel. Overnachten en dineren mogelijk. Snel en online te boeken.
127,50
Kruisheren restaurant.jpg
1 nacht of meer

Culinair arrangement Kruisheren Deluxe

Het Kruisherenhotel is een van de mooiste monumentale locaties van Limburg en ligt in het hartje van Maastricht. Met schitterend diner.
182,50

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?