Chateau St. Gerlach (NL), Een zeer luxe accommodatie***PRESTIGE***
PRESTIGE
Beoordeling: 6
Zuid-Limburg

Chateau St. Gerlach (NL)

Een zeer luxe accommodatie

Romantisch overnachten in Zuid-Limburg. Ligt in één van de meest pittoreske riviervalleien, het Geuldal. Interieurontwerpers van Europese faam gaven de inrichting van de hotelkamers, suites, hotelappartementen, restaurants en salons een internationale allure. Een prachtige plekje voor een plezierig verblijf.

Arrangementen

3 arrangementen
vanaf 97,-

Het kasteel
Chateau St. Gerlach behoort tot de toplocaties van Nederland. Een verblijf op deze locatie is een unieke belevenis. In de historische gebouwen is naast het à la carte restaurant 'Chateau St. Gerlach' ook de Bistrot de Liège en Burgemeester Quicx Coffee & More gevestigd , alsmede een binnenbad met sauna en Turks stoombad, Spa & Wellness St. Gerlach, hotelappartementen, St. Gerlach paviljoen, een museum en een kerk. De grandeur van het kasteel, authentieke bijgebouwen, vele geheime hoekjes, uitgestrekte parken, baroktuinen, Rozentuin, groente- en kruidentuin, fruitarboretum en wijngaard zullen u overweldigen.

Inmiddels heeft Chateau St. Gerlach al heel wat grootheden mogen herbergen. O.a. George Bush Jr. heeft hier in 2005 gelogeerd. 

Hotelappartementen
Voor een langer verblijf herbergt deze locatie naast haar reguliere hotelkamers ook 39 ruime tot zeer ruime hotelappartementen. Extra aantrekkelijk wellicht voor een gezelschap van vier personen of voor gasten met jonge kinderen. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer en toilet. De 2-slaapkaamer appartementen bieden twee slaapkamers en een badkamer. 

Bistrot de Liège
De toenmalige, authentieke  keuken, eetkamer en salon van Baron de Selys de Fanson in het kasteel onthullen herinneringen uit het verleden, terwijl de eerlijke keuken van Bistrot de Liège de smaak van nu brengt. Een menukaart bestaat uit Franse bistrot-gerechten met een eigentijdse twist. De originele vloertegels en Luikse voorraadkast in de open keuken zorgen voor een intieme, serene sfeer. Bij mooi weer is het mogelijk te lunchen of dineren op het Bistrot-terras.

Restaurant Chateau St. Gerlach
Drie salons in het woongedeelte van de vroeger hier residerende adellijke familie huisvesten nu een à la carte restaurant van hoog niveau. De vertrekken zijn elk op eigen wijze ingericht, volkomen in harmonie met de oorspronkelijke wand- en plafondschilderingen. De rijke kaart is met name Frans georiënteerd, gerenommeerde wijnen maken elke proeve van de kookkunst van onze keukenbrigade compleet. Op zondag en maandag is dit restaurant gesloten. 

Burgemeester Quicx, Coffee & More
Burgemeester Quicx, Coffee & More is de gezellige huiskamer in de kasteelhoeve naast de entree van Chateau St. Gerlach. Zak weg in de comfortabele stoelen met een kop huisgemaakte soep of kies voor een latte macchiato, cappuccino of lungo to go.

Honden
Honden zijn in principe welkom. Kosten € 30 per nacht (1 per kamer).

Babybedje
Toeslag voor een babybedje bedraagt € 15 per verblijf

Verblijfsbelasting
U betaalt € 6,95 pppd verblijfsbelasting

Ontspanning en bezienswaardigheden in de directe omgeving
Het kasteelhotel is gelegen in Houthem, vlakbij het Geulstadje Valkenburg aan de Geul. Een perfect vertrekpunt voor het verkennen en ontdekken van het Limburgse land. U bent hier slechts enkele kilometers verwijderd van de Romeinse stad Maastricht. Tevens kunt u heerlijk wandelen in het natuurgebied "Ingendael", dat grenst aan het landgoed.

Een aanrader is een bezoek aan de parochiekerk van Houthem-St. Gerlach (één van de top tien monumenten van Nederland) die grenst aan het landgoed St. Gerlach. De fresco's daterende uit 1751 van de hand van Johann Adam Schöpf zijn in hun oude luister hersteld. Daarnaast kunt u het museum 'Heiligdom Gerlachus' bezichtigen over de heilige Gerlachus, de geschiedenis van de kerk en bijbehorende gebouwen en een schatkamer met diverse kerkschatten en relikwieën. Nog meer reden dus om in Chateau St. Gerlach te verblijven.

Onze tarieven

Gerlach Exterior-Chateau St.jpg
NIEUW
ONLINE AANBOD

Romantisch overnachten in St. Gerlach

Kijk hier voor alle mogelijkheden op chateau St. Gerlach. Overnachten in een kamer, suite of appartement. U kunt hier tevens dineren en gebruikmaken van de wellness.
97,-
Gerlach Overview.jpg
1 nacht

KasteelOvernachting St. Gerlach met ontbijt

Genieten van het goede leven in Zuid-Limburg! Overnachting met ontbijt in een luxe kamer.
124,-
Gerlach Bistrot de Liege2.jpg
1 nacht

Culinair arrangement Bistro de Luxe St Gerlach

Heerlijk verblijf in een luxe kamer met ontbijt en 3-gangen diner in Bistrot de Liège.
169,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?