Chateau St. Gerlach (NL), Een luxe accommodatie***TOP***
TOP
Beoordeling: 6
Zuid-Limburg

Chateau St. Gerlach (NL)

Een luxe accommodatie

Romantisch overnachten in Zuid-Limburg. Ligt in één van de meest pittoreske riviervalleien, het Geuldal. Interieurontwerpers van Europese faam gaven de inrichting van de hotelkamers, suites, hotelappartementen, restaurants en salons een internationale allure. Een prachtige plekje voor een plezierig verblijf.

Arrangementen

4 arrangementen
vanaf 92,50

Het kasteel
Chateau St. Gerlach behoort tot de toplocaties van Nederland. Een verblijf op deze locatie is een unieke belevenis. In de historische gebouwen is naast het à la carte restaurant 'Chateau St. Gerlach' ook de Bistrot de Liège gevestigd, alsmede een binnenbad met sauna en Turks stoombad, het Spa & Welness St. Gerlach, hotelappartementen, een museum en een kerk. Met karakteristiek meubilair, prachtige antiekstukken, Venetiaanse handgeweven drukbewerkte zijde geven het interieur een inspirerend en weelderige sfeer. Het hotel/restaurant is omgeven door ruimtelijke barokke tuinen en een uitgestrekt park. 

Inmiddels heeft Chateau St. Gerlach al heel wat grootheden mogen herbergen. O.a. George Bush Jr. heeft hier in 2004 gelogeerd. Tijdens het Verdrag van Maastricht heeft St. Gerlach ook een zeer belangrijke rol gespeeld. Toendertijd is besloten dat de euro de munteenheid van de EU zou worden. Sinds die tijd trekt ook Maastricht veel internationale bezoekers.

Hotelappartementen
Voor een langer verblijf herbergt deze locatie naast haar reguliere hotelkamers ook 39 ruime tot zeer ruime hotelappartementen. Extra aantrekkelijk wellicht voor een gezelschap van vier personen of voor gasten met jonge kinderen. Elk appartement bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer en toilet. De 2-slaapkaamer appartementen bieden twee slaapkamers en een badkamer. Bijna al deze suites beschikken over een eigen balkon of buitenterras. 

Bistrot de Liège
Baron de Selys de Fanson was de laatste bewoner van St. Gerlach. Zijn toenmalige keuken, eetkamer en salon zijn nu getransformeerd tot de intieme Bistrot de Liège. De oorspronkelijke robuuste vloertegels, het antieke fornuis en een origineel Luikse voorraadkast in de open keuken bepalen in hoge mate de sfeer. In deze informele omgeving kunt u heerlijke streekgerechten proeven. Ook voor een Limburgs biertje, de bekende vlaai of een kop koffie bent u hier aan het juiste adres. Bij mooi weer is er de gelegenheid om buiten op het terras van de Bistrot te dineren.

Restaurant Chateau St. Gerlach
Drie salons in het woongedeelte van de vroeger hier residerende adellijke familie huisvesten nu een à la carte restaurant van hoog niveau. De vertrekken zijn elk op eigen wijze ingericht, volkomen in harmonie met de oorspronkelijke wand- en plafondschilderingen. De rijke kaart is met name Frans georiënteerd, gerenommeerde wijnen maken elke proeve van de kookkunst van onze keukenbrigade compleet. Op zondag en maandag is dit restaurant gesloten. 

Honden
Honden zijn in prinicpe welkom. Kosten € 30 per nacht (1 per kamer).

Babybedje
Toeslag voor een babybedje bedraagt € 15 per verblijf

Verblijfsbelasting
U betaalt € 4,50 pppd verblijfsbelasting

Ontspanning en bezienswaardigheden in de directe omgeving
Het kasteelhotel is gelegen in Houthem, vlakbij het Geulstadje Valkenburg aan de Geul. Een perfect vertrekpunt voor het verkennen en ontdekken van het Limburgse land. U bent hier slechts enkele kilometers verwijderd van de Romeinse stad Maastricht. Tevens kunt u heerlijk wandelen in het natuurgebied "Ingendael", dat grenst aan het landgoed.

Een aanrader is een bezoek aan de parochiekerk van Houthem-St. Gerlach (één van de top tien monumenten van Nederland) die grenst aan het landgoed St. Gerlach. De fresco's daterende uit 1751 van de hand van Johann Adam Schöpf zijn in hun oude luister hersteld. Daarnaast kunt u het museum 'Heiligdom Gerlachus' bezichtigen over de heilige Gerlaches, de geschiedenis van de kerk en bijbehorende gebouwen en een schatkamer met diverse kerkschatten en relikwieën. Nog meer reden dus om in Chateau St. Gerlach te verblijven.

Onze tarieven

Gerlach aanzicht.bmp
NIEUW
ONLINE AANBOD

Romantisch overnachten in St. Gerlach

Kijk hier voor alle mogelijkheden op chateau St. Gerlach. Overnachten in een kamer, suite of appartement. U kunt hier tevens dineren en gebruikmaken van de wellness.
92,50
gerlach_voorzijde.jpg
1 nacht

KasteelOvernachting St. Gerlach

Genieten van het goede leven in Zuid-Limburg! Overnachting met ontbijt in een luxe kamer.
117,50
gerlach_Bistrot 2012.jpg
1 nacht

Culinair arrangement Bistro de Luxe St Gerlach

Heerlijk verblijf in een luxe kamer met ontbijt en 3-gangen diner in Bistrot de Liège.
152,50
St. Gerlach spiegel salon.jpg
7-GANGEN DINER
1 nacht

Experience Gastronomisch arrangement in St. Gerlach (in restaurant Chateau St. Gerlach)

Op en top genieten in een historische en luxe omgeving. Met maar liefst een 7-gangen diner in restaurant Chateau St. Gerlach.
199,-

Leuk in combinatie met

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?