Chateau bij Roanne (F), Overnachten in de Beaujolais***TIP***
TIP
Beoordeling: 5
loire / beaujolais

Chateau bij Roanne (F)

Overnachten in de Beaujolais

Een bijzonder kasteel hotel niet ver van Roanne. Prachtige grote en gestylde kamers en een zeer goede keuken. Ideaal als adres wanneer u door het midden van Frankrijk rijdt via Clermont Ferrand of Nevers-Moulins richting het zuiden via de N7. Een schitterende route.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 95,-

Volgens de geschiedenis zou het kasteel gebouwd zijn op het einde van de XVI eeuw,door een zekere Jean Dongui,die zonder twijfel in die tijd de meest gefortuneerde edelman van de streek was.

Weinig later werd dit kasteel door een huwelijk eigendom van de familie de Luzy-Couzan, waarvan het wapenschild nog steeds op de gevel prijkt.Het kasteel bleef toen in dezelfde familie tot aan de franse revolutie en is toen verkocht aan de familie de Foudras. Het is Théodore Louis-Auguste de Foudras die de bronnen van d’Origny liet ontleden en er een kuuroord oprichte waarvan het water ook gebotteld werd en verkocht in de streek.

Deze familie behield het eigendom tot 1909 waarna het werd verkocht aan de Comtesse de Grassin en haar dochter, die werd vermoord in het kasteel op 7 augustus 1935, een tot op heden onopgeloste zaak. 

De Comtesse verkocht in 1938 het kasteel aan een bisschop die er een poolse kloosterorde vestigde die bleven tot 1959. In 1961 werd het eigendom van de familie Matt die het kasteel liet verkommeren en liet leegstaan tot in 2007 een nieuwe Belgische familie het kocht en het verbouwde tot de huidige Chambre d’hotes.

Er zijn 5 fantastische en grote gastenkamers met luxe badkamers. U kunt tevens gebruikmaken van diners van € 49 en € 69 pp (dranken niet inbegrepen) .U dient van tevoren te reserveren.

De omgeving leent zich zeer goed voor dagtochten in de directe omgeving, een trip naar Roanne en Moulins en wijnboerderijen.

 

Onze tarieven

Origny suite b.JPG
BIJZONDER
1 nacht of meer

KasteelOvernachting bij Roanne

Een geweldige plek om op doorreis te verblijven of om wat langer deze bijzondere omgeving te leren kennen. U verblijft in een van de gastenkamers naar keuze.
95,-

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?