Voormalige abdij in Zuid-Limburg, Voor een bijzondere overnachting
Beoordeling: 4
ZUID-LIMBURG

Voormalige abdij in Zuid-Limburg

Voor een bijzondere overnachting

Een fantastische beleving, u gaat terug in de tijd, deze abdij heeft historie die u nog echt overal kunt voelen. Een hele bijzondere locatie die verbouwd is tot hotel zodat iedereen hier van kan genieten.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 29,50

Gelegen in Parkstad Limburg.

Wie het voorplein van deze abdij betreedt, proeft direct 900 jaar geschiedenis. Dit indrukwekkende pand ademt geschiedenis uit! Het is met voorsprong het grootste en oudste aaneengesloten abdijcomplex van de Benelux en staat terecht in de top 100 van UNESCO-monumenten in Nederland. Gastvrijheid wordt in hier al sinds de 12e eeuw met hoofdletters geschreven. In de middeleeuwen werden in het klooster pelgrims en handelsreizigers met alle egards ontvangen. Nu zijn het hotelgasten die in het historische decor logeren.

Van abdij naar hotel
Eeuwenlang woonden en werkten er  Augustijner Koorheren. Lange tijd ook was het klooster in gebruik als kostschool en priesteropleiding. Inmiddels is deze locatie de verzamelnaam voor een prachtig historisch gebouw met o.a. een abdijhotel met twee verschillende kamertypes: 3-sterren superior comfort kamer met eigen badkamer, tv en telefoon en de wat eenvoudigere economy kamers met gedeelde badkamer. De economy kamers beschikken niet over een sterrenclassificatie, maar hebben wel hetzelfde serviceniveau. Via Kasteelovernachtingen boekt u in principe altijd de 3-sterren superior comfort kamer met eigen badkamer.

Brasserie De Kanunnik
Sinds de zomer van 2013 is Kloosterbrasserie De Kanunnik geopend. Deze prachtige ruimte is recentelijk verbouwd tot brasserie met een knipoog naar het rijke verleden. De maaltijden worden met dezelfde liefde en toewijding bereid als eertijds de keukenbroeders van Kloosterrade (oude naam van deze abdij) deden. Van tijd tot tijd zullen onze koks u verrassen met authentieke kloostergerechten.

De Kloosterbrasserie De Kanunnik is dagelijks geopend voor lunch en diner. Reserveer een tafel om teleurstellingen te voorkomen.

Maar de abdij is veel meer dan dat. Wie door de eeuwenoude kruisgangen dwaalt, wie van de prachtige rococobibliotheek (uniek in Nederland) geniet, wie even rustig gaat zitten in de abdijkerk of afdaalt naar de 900 jaar oude crypte, beseft dat dit een unieke beleving is. Hier is geschiedenis geschreven!

Rondleiding
Wie al dit moois eens met eigen ogen wil zien, kan deelnemen aan een historische rondleiding. Deze wordt elke zondagochtend (in de Nederlandse taal) gegeven. Samen met een gids bezoekt u de abdijkerk, de crypte, de rococobibliotheek en de bisschopszaal (aanmelden gewenst, prijs op aanvraag). Op verzoek zijn er ook rondleidingen in andere talen.

Omgeving
Steden als Maastricht, Heerlen, Aken en Valkenburg liggen om de hoek. In directe omgeving van de abdij kunt u via de verschillende wandel- en fietsroutes prachtige natuurgebieden als het Wormdal of de Anstelvallei ontdekken en het overbekende Zuid-Limburgse Heuvelland is binnen handbereik. De regio Parkstad Limburg biedt met dierentuin Gaiazoo, de overdekte skipiste Snowworld en Kasteel Hoensbroek ook een ruim aanbod aan attracties. In de abdij zelf geniet u vooral van de rust en de stilte, die past bij deze locatie.
U kunt ook de Mergelland route volgen (via ANWB borden), deze loopt langs schitterende dorpen. Vooral in de bloesemtijd is deze route aan te raden.
In Zuid-Limburg zijn diverse golfbanen.

Het hele jaar geopend.

Onze tarieven

Abdij rd Hal entree.jpg
ONLINE AANBOD

Overnachten in voormalige abdij in Zuid-Limburg

Slapen in een voormalige abdij in Zuid-Limburg is een hele belevenis. Van eenvoudige tot luxe kamers. U ziet hier het volledige aanbod.
29,50
Rubrieken
Wat voor locatie is het

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?