Manoir de Theursot (F) ***AANRADER***
AANRADER
Beoordeling: 4
BOURGOGNE / PARC DU MORVAN

Manoir de Theursot (F)

Een prachtige plek voor de liefhebbers van rust en natuur. De schilderachtige Morvan spreekt tot de verbeelding en ziet u vanaf het manoir om u heen. U verblijft in gezellig herenhuis met fraai ingerichte gastenkamers.

Arrangementen

4 arrangementen
vanaf 95,-

Dit manoir, herenhuis (oorspronkelijk burgemeester's huis) is voor mensen die van rust en natuur houden en het leuk vinden om op een 19e eeuws landgoed te verblijven. Het heeft zijn sfeer behouden, ondanks de turbulente jaren die het manoir heeft meegemaakt. Op de eerste etage van het landhuis zijn vier royale tweepersoonskamers ingericht met eigen sanitair en een zitje. Op de begane grond bevinden zich de eetkamer, de bibliotheek, de salon met de open haard en de serre. In de eetkamer is een keukenhoek waar u zelf koffie en thee kunt zetten of uw drankjes koel kunt bewaren.

Ook is er nog het idyllische tuinpaviljoen vlak bij het landhuis, waarin u eveneens met twee personen kunt verblijven. Dit voormalige tuinhuis is omgebouwd tot  een romantisch onderkomen.
In het huis en op het landgoed is aandacht voor elkaar, de voorzieningen, de natuur en de kwaliteit van het eten.

Dit landgoed is in 2002 aangekocht door de huidige eigenaren. Het landgoed is halverwege de 19e eeuw gesticht en daarna regelmatig verbouwd. Op de gevel van het manoir staat het jaar 1864. De bijbehorende boerderij is waarschijnlijk van eerdere datum. Behalve het manoir bestaat het landgoed uit een paviljoen met kas, een koetshuis en een boerderij, bos en een weiland. Het ligt aan de rand van een gezellig en bloemrijk dorpje met een kerk, bakker, café, postkantoor, een restaurantje en een riviertje.

Gastenkamers en paviljoen
Bij de inrichting van de kamers is gezocht naar een mix tussen de 19e eeuwse sfeer en hedendaags comfort. U overnacht in een moderne boxspring, dekbedden met fris wit linnengoed en met achter uw bed het paneel van een antiek bed. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. In alle kamers hangen witte handdoeken en en treft u heerlijk ruikende producten op basis van olijfolie en natuurlijke geuren. Alle kamers hebben een antieke houten parketvloer met daarop een paar luie stoelen opgesteld bij een sfeervolle marmeren schouw. De kamers hebben de namen van de voormalige bewoners van het huis. Soms zult u nog curiosa van hen aantreffen op uw kamer.

Tuin en park
Om de panden heen bevindt zich een heuvelachtige tuin van 1 ha met mooie volwassen bomen, waaronder een indrukwekkende eikenboom van meer dan 400 jaar oud. Vanuit het huis en de kamers kijkt u uit over het terrein. In de tuin zijn diverse zitjes waar u kunt genieten van het uitzicht, een goed gesprek of uw boek. Er zijn twee vijvers die deel uitmaakten van een uitgebreid waterplan dat het huis van water voorzag. In de buurt van de boerderij is een kleine boomgaard en een moestuin. Er is tevens een enorme picknickplek. Dit is een heuvelachtig weiland, omzoomd door bos en hagen. Achter op het weiland ligt een oude waterbron. Midden op het weiland staat een oude kersenboom. Naast het weiland bevindt zich een klein bos van 2 hectare. Prima voor een korte wandeling, met een variëteit aan bomen waaronder een aantal enorme woudsparren.

Omgeving
De directe omgeving leent zich voor ontspanning, bezinning, lezen, luieren, wandelen. Iets verder weg kunt u zwemmen in een van de meren. U kunt dagtochten maken naar Autun, Beaune (op zaterdag een geweldige markt), Auxerre, Dijon etc. Op cultureel gebied is er zeer veel te doen in dit gebied. Tevens liggen er bekende wijngaarden in de buurt, denkt u aan Chablis, Côtes des Nuits etc. Bourgondische wijnen staan hoog aangeschreven.

Algemene informatie
Kinderen boven de 8 jaar zijn van harte welkom.

Gasten die boeken via Kasteelovernachtingen.nl krijgen tijdens hun verblijf gratis een professionele stoelmassage. 

Onze tarieven

Morvan Moncharmont.jpg
minimaal 2 nachten

3-daags Verblijf in het voormalige huis van de burgemeester

Heerlijk verblijf in een fraaie en ruime gastenkamer. Deze locatie ligt niet ver van Autun, ter hoogte van Beaune.
95,-
Morvan Dunoyer kamer.jpg
minimaal 3 nachten

LandhuisOvernachting op Manoir de Theursot

Genieten van de schitterende natuur en cultuur van de Morvan. Elke ochtend ontbijt en op een avond in overleg een heerlijk diner. U kunt in de omgeving desgewenst gaan golfen, wijngaarden bezoeken, wandelen of lekker uitrusten.
157,50
Morvan Paviljoen1.jpg
minimaal 7 nachten

8-daags verblijf in cottage (2 pers.)

U verblijft een week (of langer) in het romantische vakantiehuisje op het landgoed. Alle privacy die u wenst.
297,50
Morvan wandelen.jpg
minimaal 7 nachten

Culinair en sportief verblijf in de Morvan

Een heerlijke week in de Morvan, U kunt alles ontdekken en bekijken en op het landgoed lekker tot uzelf komen. Op 2 avonden een diner. Dat is pas echte vakantie.
357,50

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?