Kastelen à la Carte, de leukste manier van reizen van dit moment: met uw eigen auto reizen langs kastelen en landhuizen in Frankrijk
Beoordeling: 6
rondreis door Frankrijk

Kastelen à la Carte

de leukste manier van reizen van dit moment: met uw eigen auto reizen langs kastelen en landhuizen in Frankrijk

Een reis langs kastelen en landhuizen, wie droomt er niet van zo'n bijzondere vakantie? Of wat dacht u van een waanzinnige vakantie, een huwelijksreis, slapen in een hemelbed met rozenblaadjes, dineren bij kaarslicht, romantiek bij een knapperend haardvuur?

Klik HIER om uw Chateaux à la carte aan te vragen

Kasteelovernachtingen.nl is gespecialiseerd in het organiseren van reizen per eigen auto langs kwalitatief hoogstaande accommodaties.
Het merendeel hiervan wordt als bed & breakfast (chambres d'hôtes) geëxploiteerd door Nederlanders, Vlamingen, Engelsen en Fransen. 

Ik, eigenaresse Anne Mulder, bezoek de kastelen en landhuizen op deze website REGELMATIG & PERSOONLIJK.
Daarom kan ik u als geen ander objectief en op persoonlijke titel adviseren!  Leest u hieronder ook de reacties van onze gasten.

Op basis van uw wensen & mijn adviezen boek ik een prachtige reis voor u. Geheel op maat voor u gemaakt en daarom uniek.
Maak gebruik van mijn expertise en beleef een fantastische en originele vakantie! De route bepalen we samen en aan de hand van de ligging van de voor u beste locaties! Bij vertrek hoeft u alleen maar de postcodes van de locaties uit het door miji geleverde reisschema te gebruiken. U bepaalt zelf via welke route u rijdt, via de kleine weggetjes of via de grote snelweg. Weet u vooraf hoeveel uur u per dag maximaal wilt reizen en dat u bijvoorbeeld de snelwegen wilt vermijden laat ons dit dan al bij uw aanvraag weten. Dit is belangrijk voor de planning van de reis. 

Heeft u een klassieke auto? Dan is deze reis misschien wel extra leuk. Bij de accommodaties kunt u veilig (en meestal gratis) uw kostbare auto parkeren.

Zin in zo'n prachtige reis? 

Mailt u mij uw reiswensen en vult u het formulier in dat u op deze pagina kunt aanklikken en invullen. 
Qua reisbudget moet u rekenen op minimaal rond de € 1.000 - € 1.250 per week voor 2 personen (overnachting met ontbijt), natuurlijk afhankelijk van uw wensen qua locaties en of diners inbegrepen zijn en op welke data waarop u wenst te reizen (laag- of hoogseizoen). Met diners erbij zal de prijs natuurlijk hoger uitvallen.
Last minute à la carte reizen zijn wat lastiger maar niet onmogelijk. Liever neem ik wat meer tijd om de reis te plannen, u komt dan ook op de betere locaties.

Vraag de reis pas aan wanneer u zeker bent van uw keuze en de data. De aanvraag is niet vrijblijvend.

Klik HIER om uw Chateaux à la carte aan te vragen


KOSTEN
Op basis van mijn ervaring en uw wensen maak ik de reis helemaal voor u in orde. U dient er alleen nog maar zelf naar toe te rijden!

Gaat u akkoord met mijn voorstel, dan gaat u ook akkoord met een kleine vergoeding die ik in rekening breng.
Ik reken de volgende handlingskosten voor het verzorgen en adviseren van uw persoonlijke kastelen à la carte:


Tarieven handlingskosten chateaux à la carte (ook indien de reis door uw toedoen niet doorgaat)

tot 3 locaties € 45
reis 4 - 6 locaties € 75

reis 7 - 12 locaties
(met non refundable aanbetaling vooraf)

€ 125
reis 13 - 20 locaties of meer
(met non refundable aanbetaling vooraf)
€ 250

Heb ik de reis voor u definitief samengesteld en veranderen plotseling uw reisdata dan ben ik genoodzaakt opnieuw handlingskosten in rekening te brengen..
We beginnen dan immers gewoon weer opnieuw!

Entreebewijzen voor toeristische attracties zijn niet inbegrepen.

U ontvangt van mij een handlingsfactuur per e-mail.

Gedurende de periode dat ik de reis voor u ontwikkel is het noodzakelijk dat u goed bereikbaar bent en snel reageert op e-mails e.d.
De reis wordt in een redelijk kort tijdsbestek samengesteld, geboekt en afgehandeld. Bent u afwezig laat het dan even weten, dan houd ik er rekening mee!

Stappenplan chateaux à la carte nadat wij uw formulier hebben ontvangen

Overleg met u over keuze route en kastelen
Financieel voorstel
Boekingen
Bevestigingen accommodaties met betalingsinstructies aan u per locatie
(u betaalt zelf rechtstreeks aan de locaties) (wij werken niet met vouchers)
Factuur handlingskosten
Reisschema
Uw reactie op de reis na afloop

Ik kan alleen volledige & serieuze aanvragen in behandeling nemen. 

Bij het aanvragen van een reis gaat u automatisch akkoord met bovenstaande kosten.

*******************

REACTIES VAN GASTEN
Dag mevrouw Mulder, beste Anne,

Mede namens mijn man wil ik u complimenteren met de site kasteelovernachtingen.nl, het aanbod en de afhandeling van onze aanvragen. Elk geboekt adres had zijn eigen charme en heeft er voor gezorgd, dat onze reis door Frankrijk heel bijzonder en onvergetelijk is geweest. Ook uw persoonlijke aanpak, zichtbaar door de vraag of wij nog in Frankrijk waren op het moment van de laatste aanvraag, komt erg prettig over.
Op praktisch elke plek klopte de beschrijving met de werkelijkheid. Bij een chateau werd die zelfs overtroffen, omdat we de enige gasten waren. Voorlopig blijven we weer even in Nederland, maar als we een volgende keer weer naar Zuid-Europa afreizen, nemen we zeker weer een kijkje op uw site.
Met dank en hartelijke groet, Jan van A. en Patty H.

Beste Anne. het was bijzonder aangenaam. Heel erg afwisselend. Een aantal maal heel lekker gegeten op het chateau. De veelzijdigheid van zo’n trip maakt het superleuk. Ik heb op de Via Michelin site de toeristische routes van de ene locatie naar de andere uitgezocht. Dat is met een cabrio heerlijk en is die tocht ook weer een stukje avontuur. George M (Culinaire rondreis Frankrijk)

Beste Anne, ik wilde je graag even bedanken voor de fantastische reis die je voor ons uitgestippeld hebt! We hebben het super gehad! Groetjes, 
Lindy S. (A la Carte in mei door Frankrijk)
Hallo Anne, we zijn gisteravond teruggekomen van de reis, en we kunnen niet anders zeggen dan dat het fantastisch was. De adressen waren allemaal erg mooi en de gastvrijheid was geweldig, we zijn zeer tevreden over alles, en het weer was ook nog heerlijk. Dit gaan we zeker nog een keer doen.
Met vriendelijke groet, Theo en Erika C. (A la Carte in juni door Frankrijk)
Hallo Anne, het was heerlijk! Heb ontzettend genoten... De kamer was genieten, de mensen erg aardig, inderdaad op safari (!) geweest. Verder naar Albert (memorial WO I), tuinen van Monet, Chateau de Chantilly, en Auvers sur l'Oise. Nogmaals hartelijk dank voor je advies en bemiddeling!
Groeten, Margreta (verblijf in haar eentje 5 nachten op een van onze kastelen)
Hoi Anne, we zitten aan het zwembad bad hier. Fantastische plek. Aardige, leuke mensen en wat een kamers.  Wat een luxe. We wilden je even laten weten dat we genieten. Helemaal top hier. Dank je wel voor het snelle regelen.  Groet van T. en Marianne. (A la Carte).
Beste Anne,
Dank voor het organiseren! We hebben een hele ontspannen terugreis gehad met name de eerste 2 locaties zijn geweldig met kinderen. De laatste lokatie is heel bijzonder. Llilan G. (A la Carte met haar gezin van Spanje via Frankrijk naar Nederland, juli)
Dag Anne, de kasteeleigenaren van het kasteel ten westen van Parijs hebben ons hart wel veroverd. De sfeer die het kasteel ademt, de oudheid, de geschiedenis en het echtpaar zelf maken het een unieke en bijzondere ervaring. Het heerlijke ontbijt met zelfgemaakte jam en warme croissants etc. met een prachtig uitzicht op het grondgebied mag ook zeker genoemd worden. Kortom, absoluut voor herhaling vatbaar. Saskia en Marco S. (verbleven in juni in 2 kastelen).
Hoi Anne,
Ik wilde je nog even laten weten dat wij een topweekend hebben gehad. Een zeer attente gastvrouw en ook de gastheer heeft meer dan zijn uiterste best gedaan om ons een heerlijk weekend te bezorgen. Wij voelden ons eerst een beetje bezwaard om een 'privé butler' te hebben, die ons kwam bedienen in het gastenverblijf en zelfs aan de jacuzzi. De gastvrouw is een zeer warme persoonlijkheid en het voelde heel vertrouwd aan om met haar te praten. Het voelde bijna alsof we bij een vriendin op bezoek waren. Het was echt ongelooflijk wat voor een extra's ze ons heeft gegeven. Aan service, maar ook aan bonbons en petit-fours bij de koffie en een kaasplankje en andere snacks bij ons wijntje. Ook vroegen wij de eerste dag of ze slippers hadden om naar de jacuzzi, buiten, te lopen. Deze hadden ze niet, maar ze vonden het wel een goed idee. Toen wij 's avonds terugkwamen van het eten lagen er verschillende maten slippers - omdat ze onze maten niet wisten - die ze die middag meteen zijn gaan kopen. Hoe gaaf en attent is dat!!!
Op zaterdagavond hebben we op het landgoed gegeten en kwam er een privé-kok. Dit voelde ook heel luxe en was ook een geweldige ervaring. We voelden ons met recht twee prinsen! Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Niets dan hulde voor de gastvrijheid van deze locatie. Dank je wel dat je ons met deze mooie locatie in contact hebt gebracht.
J. Spijker (verrassingsweekend in Nederland met vriend )
Dag Anne,
Hierbij wil ik u hartelijk danken voor de aanbeveling en inspanningen die u hebt gedaan. Wat een geweldige ontvangst, we zijn meer dan geweldig in de watten gelegd. Wat heb ik daar een verjaardag gevierd, 's avonds. Wat een hartelijkheid en een copieus diner, n.b. met o.a. een fles champagne en goddelijke wijnen. Entourage, aankleding, kamers : helemaal volmaakt. Wat een gastvrijheid.
R. Evers (met 4 personen op doorreis naar een van onze andere locaties / aug)
Beste mevrouw Mulder,
De overnachting in het kasteel was geweldig, Zo had ik het mij niet eens kunnen voorstellen. We waren daar als enige gasten waardoor het heel speciaal werd. We voelden ons echt te gast bij die mensen i.p.v. dat we een kamer hadden gehuurd. Het echtpaar is heel erg aardig en gastvrij. Het kasteel is erg mooi en autentiek. Ik zal het zeker aanraden bij andere mensen en wellicht dat ik er nog eens terug zal komen.
Anna F.M. (last minute gezinsboeking in augustus voor verjaardag echtgenoot in een kasteel in Noord-Frankrijk)
Beste Anne,
Afgelopen maandag zijn we terug gekomen van drie weken vakantie. Twee weken daarvan hebben we doorgebracht op 4 kasteeltjes die jij voor ons georganiseerd hebt en het was perfect, we hebben genoten!! Allemaal locaties met hun eigen unieke elementen en hun eigen concept. De ene wat persoonlijker, de ander weer een prachtige kwaliteit van de faciliteiten en weer een ander heerlijk eten en een prachtige omgeving. Bij alle locaties was overigens alles van goed niveau. Voor ons is een kasteelvakantie zeker voor herhaling vatbaar. We zullen dus zeker nog wel contact hebben in te toekomst. 
Hartelijk dank voor de bemiddeling! 
Met vriendelijke groet, B. Hofstee (A la Carte / 2 weken juli/augustus)
Hoi Anne,  wat was het een mooie kastelentocht. Echt heel bijzonder om dit zo mee te maken. Gaan we zeker nog eens doen. Dank voor het regelen! 
Jacqueline S. (reisde deze zomer met 2 gezinnen een week lang van Noord- naar Zuid-Frankrijk langs katselen om vervolgens door te reizen naar Italië)
Hoi Anne, zit net weer weg te dromen op jullie site, waar we allemaal heen gaan. Gelukkig is het bijna zover!
Groet, Claudia (4 dagen voor vertrek Kastelen A la Carte in juli - augustus)
Beste Anne, Het is fantastisch geweest en op het moment suprême heeft ze haar ja-woord aan me gegeven. Alles was goed geregeld en ik zal binnenkort een stukje naar je toe sturen met foto’s. Heerlijke ervaring gehad! Met vriendelijke groet, 
Jack (huwelijksaanzoek juli in Spanje)
Alles bij elkaar zijn we zeer tevreden met de gehele vakantie. We danken je voor de voorbereiding en zullen je aanbevelen bij eenieder die een dergelijke vakantie een Frankrijk wil maken. Vriendelijke groet,
Hennie (rondreis met 4 vrienden)
Goedemorgen Anne, Dank voor uw bemiddeling en service! We hebben inmiddels bericht en we kunnen er terecht! We verheugen ons erop!
Met complimenten voor de mooie site en vriendelijke groet, Etty P. (reist met groep vrouwen in  september)
Hoi Anne, 
Wij hebben het heerlijk gehad! Wat een prachtig huis en wat een fijne omgeving! Onze dochter vond het ook erg fijn, ze was helemaal op haar gemak. We zijn heel gastvrij ontvangen en de gastvrouw heeft een avond lekker voor ons gekookt. Mijn broertje en zijn vrouw zijn 2 nachtjes langs geweest, het huis was er zeker groot genoeg voor :-). Bedankt voor je hulp, we blijven je website in de gaten houden! 
Groeten, Edward, Nelleke en Emelie (mei/juni 2012, na hun huwelijksreis in 2010 nu met hun dochtertje via ons op reis)
Hallo Anne,
Ten eerste zeer bedankt voor het meedenken en uiteindelijk het vinden van een geschikte locatie voor ons. Komen zeker bij jullie terug. 
Met vriendelijke groet, Ron K. (doorreis gezinnen juli)
Beste Anne, ik reageer even namens mijn vrouw. Allereerst dank voor de zeer snelle en accurate reactie van jullie kant. Uitstekende service wat ons betreft. Jjullie aanbod wordt zeker meegenomen bij een volgende trip alsmede een stevig portie mond-tot-mond reclame naar onze vrienden en kennissen.
J. de B, (6 juni)
Beste Anne,  
Zoals beloofd even een mailtje over hoe het was bij de kastelen in la douce France: Fantastisch! Zowel het landhuis, als het 2e en 3e kasteel waren allemaal totaal verschillend en hadden totaal verschillende eigenaren. Heerlijk al die verhalen en indrukken. Nogmaals heel veel dank voor het regelen hiervan.  
Hartelijks, Bo & Anne (A la Carte, augustus)
Dag Anne, 
Ik wil je nog even laten weten dat het helemaal super was!! Er is op de avond van aankomst toch nog heerlijk gekookt voor ons. Verder zijn we beiden avonden door de gastheer uitgenodigd en hebben hij en mijn vriend eindeloos zitten bomen met een goede wijn, whiskey en sigaar. De kinderen overdag lekker zwemmen en mijn dochter heeft zelfs de hond nog uitgelaten; een vreselijk lieve golden retriever waar ze twee dagen achteraan gelopen heeft. Echt een heel erg hartelijk welkom en prachtige afsluiting van onze vakantie.
Groetjes E. Janssens (op doorreis terug naar Nederland)
Hallo Anne,
We hadden beloofd nog even te laten weten wat wij van ons verblijf vonden. We vonden het alle drie geweldig! De gastheer en gastvrouw waren erg gastvrij en behulpzaam en het landgoed en het kasteel zelf waren inderdaad erg mooi. We hebben lekker aan het zwembad gelegen en we zijn nog naar een aantal plaatsen in de omgeving geweest. Al met al hebben we onwijs genoten van ons verblijf in de Bourgogne. Bij deze dus nog een bedankje voor alle hulp en het advies! 
Groeten, C., S. en Rudi (last minute boeking voor 1 week in Frankrijk)

Hi Anne, 
Wilde je even laten weten dat we enorm genoten hebben van onze tussenstop! Dank nog voor het 'overhalen', want het was een erg goed begin van onze vakantie in deze relaxte mooie omgeving met een enorm vriendelijk onthaal met lekker eten en drinken. Tot een volgende keer.
 Groeten, Inez (op doorreis naar Zuid-Frankrijk)
Beste Anne, 
Wij zijn helemaal blij. Maar ook met de manier waarop je ons geholpen hebt, echt super. Vooral ook de manier waarop je tips geeft en je eigen ervaringen deelt (ik moest erg lachen om de chocolade :-). Ik zal beide locaties even herbevestigen. We gaan zeker genieten en we laten ook zeer zeker even weten hoe het geweest is. Nogmaals dank voor alle hulp en moeite! Groeten,
Marco & Marjolein, mei  (A la Carte België)
Beste Anne, 
Hartelijk bedankt voor de bijzondere en prachtige huwelijksreis die je voor ons hebt samengesteld!We zijn nu alweer twee weken thuis, hebben net de foto's ingeplakt en zijn nog volop aan het nagenieten! Het concept is ons erg goed bevallen en we gaan zeker in de toekomst meer locaties bezoeken die jij op je site aanbiedt! Hartelijke groeten,
Edward en Nelleke, augustus (A la Carte huwelijksreis)

Beste Anne,
Weer thuisgekomen kunnen mijn vrouw en ik je melden dat we een hele mooie vakantie hebben gehad op 2 chateaus in de Bourgogne en een chateau in de Provence. Het was voor ons niet alleen een mooie vakantie, maar ook een eerste kennismaking met het concept. Het is ons uitstekend bevallen. Met vriendelijke groet,
Leo E., augustus (vakantie)
Beste Anne, 
Wij willen je nog heel hartelijk bedanken voor de fantastische kasteelovernachtingen die je ons bezorgd hebt! Het was echt een super formule voor de eerste week van de vakantie (mijn zwager heeft het nu ook zo aangepakt, dus ik zal hem ook de tip geven van jouw site). Je bent de eerste week nog steeds zo druk in je ritme dat het verkassen en telkens een stukje rijden heel goed past. Het was heel fijn overal 2 nachten te verblijven. De verdeling van afstanden was ook prima. We hebben genoten dat we elke keer weer voor een verrassing kwamen te staan waar we terecht zouden komen! Alles was fantastisch georganiseerd, mooie locaties en heerlijk eten!  Na deze heerlijke week waren we zo onthaast dat wij de rust helemaal te pakken hadden! Super bedankt en tot een volgende keer! Ik zal het zeker promoten bij anderen!! Ik vond het persoonlijke contact met jou ook erg leuk. Je hebt het gevoel dat je elkaar kent en dat je goed onze wensen aanvoelde. Echt top!
Groet, Marianne G., augustus (vakantie)
Hallo Anne,
Ben inmiddels terug van mijn vakantie en ben helemaal tevreden over de door jouw gekozen kastelen. Ik heb samen met mijn zoon een leuke tijd gehad in de 3 kastelen.
Groetjes Ingrid H.-N., augustus 2010 (vakantie) 
Beste Anne,
Wij zijn al maanden aan het zoeken naar een geschikte huwelijksreis, maar hadden tot nu toe nog niks gevonden waar we enthousiast over waren. Tot we op jouw site kwamen.
I. Maas, juli  (A la Carte huwelijksreis)

Geachte mevrouw Mulder, 
U heeft het allemaal prima ingeschat wat mijn vrouw en ik prefereren. We zien uit naar een mooie vakantie. Wij zijn zeer tevreden met de door u gemaakte boekingen. Ik heb de gevraagde aanbetalingen inmiddels verricht. Dank voor uw inspanningen, we hebben er erg veel zin in! Met vriendelijke groet.  
Leo E., juli (vakantie)

Beste Anne,
We hebben een fantastische reis gehad. Je hebt alles perfect uitgestippeld. Goed ingespeeld op mijn vakgebied en die van Simone. Ik weet wat van interieurs en Simone komt uit de 5 sterren horecamanagement. We hebben het al aan verschillende vrienden doorverteld en je website door gegeven. We hebben er erg van genoten en gaan zeker meer gebruik maken van je website.
Nogmaals bedankt en met vriendelijke groet,
Eric en Simone B., juli (A la Carte huwelijksreis)
Anne, we zijn zo blij dat we jou hebben leren kennen. Het heeft zo moeten zijn, eerst onze reis door Normandie aan de hand van jouw tips en vervolgens jouw gouden tip voor het kasteel waar we in juni getrouwd zijn.
Ineke en Marco, juni (trouwlocatie)

Hoi Anne,
We hebben het geweldig gehad!!! Het was zo met drie kastelen op een rijtje iedere keer weer spannend waar we in terecht zouden komen. Je hebt ons fantastische suggesties gedaan, en we vertellen nu tegen zoveel mogelijk mensen over je website en je service. Dus al met al zijn we zeer tevreden!!
Hartelijke groet, 
Fleur I., juni (A la Carte huwelijksreis)
We hebben het overal erg naar onze zin gehad, het was een super reis, dank voor jouw hulp hierin
J. Kruyt, juni (A la Carte huwelijksreis)
Hallo Anne,
Wat hebben we een mooie reis gehad! Prachtige kastelen, en vriendelijke mensen.Echt perfect om na te genieten van ons huwelijk. Alles was goed geregeld. Voor ons zeker voor een herhaling waard, het huwelijk dan wel maar voor 1 keer, hahaha.
Bedankt en wie weet tot horens.
Groetjes van Karin en Edwin, juni (huwelijksreis)
Ondanks onze late vakantieplanning heeft Anne ons erg prettig, snel en effectief geholpen om een heel leuke vakantie “in elkaar te zetten”. We kijken dus nu ontzettend uit naar deze zomer, waar we een drietal mooie kastelen gaan bezoeken!"
T. Verheijen, 5 juni  (vakantie)
Een kastelenrondreis boek je eenvoudig & snel bij Anne. Ze heeft schitterende accommodaties met diverse arrangementen, duidelijke & uitgebreide omschrijvingen, een doordacht reisadvies, goede tips en een uitstekende, persoonlijke & snelle service.'  
M. Westra, mei  (vakantie)
Hallo Anne,
Marianne (mijn echtgenote) en ik zijn erg enthousiast over de reis en het bezoek aan de vier chateau’s afgelopen weken. Stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken en veel leuke mensen ontmoet. Elk chateau heeft zo z’n eigen charme en het feit dat er Nederlanders de scepter zwaaien is natuurlijk erg handig in de communicatie (alleen jammer voor het oefenen van ons Frans…) Al met al zijn we erg tevreden en we zullen dit zeker aan meer mensen aanbevelen. Bedankt voor de fijne voorbereiding.
Groet, Franc en Marianne P., 30 juli (vakantie)