Chateau Eydoux (F), Fraai kasteel in de Provence
Beoordeling: 4
PROVENCE / VAUCLUSE

Chateau Eydoux (F)

Fraai kasteel in de Provence

Luxueus en verkoelend kasteel in de Provence, nabij Avignon. Een prachtige plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van de Provencaalse geneugten. Dichtbij alle highlights van de Provence en de Luberon.

Arrangementen

1 arrangementen
vanaf 88,25

Château Eydoux ligt in Loriol du Comtat, vlakbij Avignon, de Mont Ventoux en de wijnvelden van de Côtes du Rhone en Côtes du Ventoux in de Provence (Vaucluse). Het is het voormalige kasteel van Generaal Eydoux en werd in de 19e eeuw geschonken door Napoleon II voor bewezen diensten. 

Het kasteel
Chateau Eydoux biedt een oase van rust en combineert luxe met gastvrijheid. De gastenverblijven zijn uxueus ingericht in een combinatie van antiek en hedendaags comfort.

In en om het kasteel
Een zwembad met ruim zonneterras, ligbedden en diverse zitjes. 
Fietsen te huur in de nabije omgeving van het kasteel
Paardrijden, er zijn 700 paardrijroutes in de Vaucluse
Wandelen
Kano en kajak voor liefhebbers
Diverse golfbanen in de buurt
Informatie over al deze activiteiten is op het kasteel aanwezig.

Omgeving
Chateau Eydoux is een ideale plek om helemaal tot rust te komen, maar is ook een fantastische uitvalsbasis voor dagtochten naar Avignon, Orange, Vaison la Romaine etc. U kunt langs coöperaties gaan voor wijnproeverijen. Van hieruit kunt u ook een schitterende tochten maken naar de Drôme (Buis le Baronnie e.d.), of door het gebergte Les Dentelles de Montmirail. Gaat u ook eens de Mont Ventoux op (goede remmen vereist). Op de top heeft u bij helder weer een fenomenaal uitzicht tot aan Zwitserland. Deze berg is bekend van de Tour de France en heeft een maanachtig landschap. Autofabrikanten testen hier regelmatig hun auto's vanwege de constante helling die de berg omhoog biedt. Ieder jaar beklimmen talloze wielrenners de Mont Ventoux. Zeker de moeite waard! 

In de omgeving zijn veel gezellige dorpjes waar wekelijks markten plaatsvinden. In het hoogseizoen kunt u overal brocantes bezoeken (let op de aanplakbiljetten). Vooral de markten van Bedoin en Carpentras zijn populair.

Locatie
Het kasteel ligt op 20 minuten van Avignon (TGV) en 50 minuten van Marseille Airport en Nîmes.

Onze tarieven

Eydoux facade.jpg

Meerdaags verblijf in de Provence nabij de Route du Soleil

Vlakbij Avignon en de Mont Ventoux genieten op een fraaie plek met zwembad in een schitterende omgeving. Kamerprijzen wisselen per seizoen.
88,25

Wat vindt u van onze kastelen en landhuizen?